Ništa od posla iz snova: Nijemac izbacio Bosanku iz kuće i uzeo joj plaću

Mlada Bišćanka javila se na oglas koji je Nijemac dao te ju je on među desetinama prijavljenih odabrao da mu pomaže u domaćinstvu i pozvao je kod sebe.

Još u šoku, Anela je pristala da ispriča detalje događaja za Dnevni avaz kako i druge Bosanke ne bi upale u istu zamku.

- On je dobrodržeći čovjek i ne namjerava umrijeti još barem petnaestak godina. Kada sam tek došla, provjeravao je znam li rukovati kućanskim aparatima i kada se uvjerio da govorim engleski jezik, da imam vozačku i da poznajem određene stvari, pitao me je zbog čega sam došla u Njemačku kada sam tako inteligentna - govori nam Anela te dodaje kako je na neke uvrede šutjela, jer je mislila da će to proći.

Danima se Anela suočavala s lošim navikama i vojnim režimom u kući Jozefa da bi joj Nijemac nakon nekoliko dana rekao da se kupi.

- Prala sam njegov auto vani i, kada sam ušla u kuću, on je već bio nervozan i proderao se na mene, rekavši mi da odmah napustim kuću - kaže Anela te dodaje kako joj je Nijemac premetao stvari da vidi je li nešto ukrala te joj je uzeo novac, koji joj je unaprijed dao.

U međuvremenu, Anela je saznala da je Jozef već otprije imao problema sa policijom u vezi s nekim ženama te da joj je ovo za ubuduće nauk kako ne treba svakome vjerovati.