Nikad nije kasno: Nakon 40 godina razdvojenosti, sreli se na Facebooku i vjenčali

Naime, konobar João Crisóstomo i Vilma Kracun upoznali su se 1971. u Londonu zahvaljujući njegovoj tadašnjoj zaručnici. Brzo su se sprijateljili s Vilmom koja se tada baš preselila u London iz Jugoslavije.

"Bila je privlačna, ali prije svega divna mlada dama. Zračila je radošću i u to sam je vrijeme smatrao dobrom osobom i još boljom prijateljicom. I bila je samo to - prijateljica", rekao je 68-godišnji João.

Ipak, João se oženio i odselio u New York, ali želio je održati prijateljski odnos s Vilmom budući da je osoba koja i danas jako drži do prijateljstva i sve svoje prijatelje i poznanike redovito zove telefonom kako bi im čestitao rođendan ili neki praznik. Međutim, kada god bi napisao pismo Vilmi, ono bi mu se vratilo. Sljedećih 40 godina ju je tražio, pitajući prijatelje čak i strance da li možda poznaju Vilmu.

Njegov se brak raspao 1997., a on je i dalje uzaludno tražio Vilmu.

Ipak, na Dan zaljubljenih 2011. njegova bivša punica nazvala ga je i rekla mu da je pronašla Vilmu na Facebooku.

João je doznao da je Vilma od 1979. živjela u Parizu i da je sada udovica, a on se istog trena otputio u Pariz da se ponovno sretnu.

"Kada me zagrlio, srce mi se spustilo u pete. Možda smo jedno drugo gledali očima mladosti, ali osjetila sam nešto neobjašnjivo", rekla je Vilma koju je Crisóstomo istog dana zaprosio i zamolio je da s njim ode u SAD. Naravno, ona je pristala.

"Manje od dva sata nakon našeg ponovnog susreta otkrio sam da je ona ista Vilma koju sam upoznao u Londonu. Htio sam se pobrinuti da nikada više ne nestane iz mog života. Bila je i dalje čista, neiskvarena i nepretenciozna djevojka. Bila je posebna mlada dama, a sada je posebna dama", zaključio je zaljubljeni João.

Sljedećih godinu dana komunicirali su preko Skypea, a u februaru Vilma se preselila u New York.

Vjenčali su se 20. travnja, a Vilma je na svom profilu objavila fotografije s vjenčanja, prenosi Index.hr.