Najvrući sportski ljubavni parovi

Dok je u poslovnom svijetu jedno od nepisanih, ali nesumnjivo mudrih pravila – ne ljubi kolegu svoga, na sportskim borilištima, čini se, vladaju sasvim druga pravila igre. Je li krivac silnim sportskim ljubavima umor koji dijele na treninzima, trenuci odmora i relaksacije u oznojenim garderobama ili adrenalin na natjecanjima, nismo sigurni, no očito nešto snažno budi kemiju tih savršeno isklesanih sportskih tjelesa, jer smo tek laganom šetnjom po susjedstvu sklopili zanimljivu nisku ljubavnih parova sportaša.

1. Blanka Vlašić i Nikola Karabatić

Nakon silnih kalkulacija i nagađanja razotkrivena je jedna od skrivenijih tajni hrvatskoga sporta – dečko Blanke Vlašić. (Mala digresija – dok su se nekad pogađali tajni začini koji su, kao dodatak treninzima, od talentiranih i upornih sportaša stvarali sportske veličine i legende, danas, kako je već red, više se vremena provodi u čačkanju po životima poznatih sportaša nego po njihovim rezultatima.) I intima naše lijepe visašice, vratimo se priči, u posljednje vrijeme bila je (pre)česta meta medijskih kalkulacija.

Kako svemu dođe kraj, tako je i Blanka očito odlučila da joj se ne da više igrati skrivača s medijima te je poljupcima u jasno usmjerenu daljinu odlučila otkriti sretnika koji je uzurpirao njene misli. I, gle iznenađenja, poljupci su bili za francuskog rukometnog reprezentativca Nikolu Karabatića, inače poznatog zavodnika kojemu su naši mediji prošle godine prišivali niz ljubavnih veza, između ostalih i s Belmom Hodžić.

2. Sandra Paović i Marc Altermatt

Hrvatska stolnoteniska reprezentativka u potragama za ljubavlju nije se odmakla od stola, već je prošetala od Hrvatske do Švicarske, gdje je nabasala na švicarskog stolnoteniskog reprezentativca Marca Altermatta. Ljubav je buknula na pripremama prije osam godina kad su Sandra, tek na pragu punoljetnosti, i godinu dana mlađi Marc teške treninge razlomili znatno lakšim, nenapornijim i srcu dražim romantičnim pogledima.

Od pogleda do ljubavi u nekoliko koraka, od ljubavi do ključne životne podrške pomoću nekoliko gorkih poteza sudbine. Nakon teške prometne nesreće prije godinu i pol, u kojoj je Sandri ozlijeđena kralježnica, Marc je stolnotenisačici bio svesrdna podrška i, sigurni smo, važan kotačić u njenom oporavku.

3. Mirna Jukić i Jürgen Melzer

Austrijska plivačka zvijezda, Vukovarka Mirna Jukić u potrazi za izabranikom svojih sanja prošetala je od bazena tek do obližnjih teniskih terena, gdje je nabasala na austrijskog tenisača Jürgena Melzera. Mirna i Jürgen upoznali su se prije sedam godina, a trenutak kad se prijateljstvo pretočilo u ljubav ostao je tajna za medije koji su vezu razotkrili prije nešto više od godinu dana. U tih godinu dana Mirna je odlučila aktivnom plivanju reći zbogom te je, osim u fakultetskim dvoranama, sve češće možemo vidjeti uz teniske terene gdje navija za Jürgena.

Da je veza ozbiljna, pokazuju isti komadi nakita koji ukrašavaju Mirnu i Jürgena, ali i, što je svakako važnije, činjenica da se Jürgen osim u Mirnu zaljubio i u hrvatsku kuhinju te uživa u sarmi, pečenim paprikama i bureku od mesa. Pravi hrvatski zet, nema što.

4. Jelena Janković i Mlađan Janović


Spoj bazena i reketa pokazao se dobitnim i u slučaju srpske tenisačice Jelene Janković i njenog dečka, crnogorskog vaterpolskog reprezentativca Mlađana Janovića. Fatalni susret dogodio se prije dvije godine u olimpijskom selu u Pekingu kamo je Jelena stigla kao prva igračica svijeta braniti boje svoje zemlje, dok su Mlađan i njegovi bazenski kolege stigli na Olimpijadu kao europski prvaci.

Sportski uspjeh i snažna desnica očito su odigrali svoje te je veza između Jelene i Mlađana, usprkos čestim razdvajanjima zbog silnih sportskih obveza, još uvijek postojana. Za sad ne razmišljaju o braku, no, ako jednom stignu pred matičara, neće imati problema s promjenom prezimena, dok će mali Jan(k)ovići, sigurni smo, biti najjači u kvartu u obaranju ruku.

5. Ivica Kostelić i niska lijepih skijašica


Za razliku od malih Jan(k)ovića, maleni Kostelići sigurno će, prije no što prohodaju, proskijati. Jer – tko kome, Ivica svome. Provodeći sate, dane, mjesece i godine na brdima i skijaškim stazama, naš najbolji skijaš profilirao je svoj ukus, usmjerivši ga na najljepše iz skijaške branše. Nemojte se čuditi, u svijetu žena-stijena ima i pravog biserja.

Godinama je Ivica bio u vezi s lijepom američkom skijašicom Caroline Lalive, s kojom je nekoliko puta prekidao, što su hrvatski novinari spremno prihvaćali povezujući ga s domaćim ljepoticama poput Paole Poljak i Mirne Maras. Dok su mediji smišljali ljubavne bajke, Ivica je uhvatio novu, ovaj put bivšu skijašicu, Islanđanku Elin Margaret Arnardottir, koja je ubrzo potom postala sastavni dio obitelji Kostelić. Hoće li Ivica stati tu ili ide dalje, vidjet ćemo. I bez brige, skijaških ljepotica ima dovoljno.

6. Barbara Jelić-Ružić i Tomislav Ružić

Plafon male sportsko-ljubavne šetnje zauzimaju Barbara (1,93 m) i Tomislav Ružić (2,07 m), najviši par u ovom društvu. Barbara Jelić bila je, uz oca i izbornika Ivicu Jelića, glavna uzdanica hrvatske reprezentacije koja je u drugoj polovici 90-ih godina osvojila tri europska srebra, plijeneći pažnju (muških) gledatelja i igrom i ljepotom. S druge strane, Tomislav je nakon rodnog Zadra prošetao Cibonom, turskim Bešiktašem i pokojim francuskim prvoligašem da bi se vratio u Zadar, negdje putem naletjevši na zgodnu odbojkašicu.

Osim visinom, Barbara i Tomislav odlikuju se i dugovječnošću veze te su s devet bračnih godina najtrajniji u ovom društvu, ali i otvaraju vrata nizu brakova košarkaša i odbojkašica visinski upućenih jednih na druge (Anzuluvići, Čuture, Ušići…).

Kad bismo prošetali dalje, nabasali bismo na još poneku sportsku idiličnu vezu poput najboljih svjetskih reketa spojenih u ljubavi, Andrea Agassija i Steffi Graf. Jasno, i sportaši su ljudi, tek nešto jači, spretniji, viši od prosjeka. Tako bismo se popiknuli na pokoji sportski brodolom, poput propale veze najljepše i najbolje svjetske plivačice prije desetak godina Franciske van Almsick i rukometaša Thomasa Kretzschmara ili dopingiranih atletičara Marion Jones i Tima Montgomeryja. Sve je to život, rekli bismo za kraj, s mišićima ili bez njih.

preuzeto:Igor Tretinjak  tportal.hr