Najbolja kickbokserica iz BiH oduzima dah

Merima Bašić
Merima savršeno izgleda, ali ona prioritet stavlja na zdravlje.

"Nije mi najvažnije to da moje tijelo bude savršeno izgledom, nego savršeno funkcionalno, to bi trebao biti primarni cilj svake osobe koja vježba. Na tome naravno mogu zahvaliti treninzima kickboksa koji angažira cijelo tijelo, a naravno i uravnoteženoj prehrani što je svakako teži dio", izjavila je Bašić.

Ističe da nije veliki problem pokrenuti i motivirati nekoga da vježba, to možete učiniti svojom energijom, ali da netko bude ustrajan, tu već mora postojati osobna volja.

"Koliko god izreka 'u zdravom tijelu, zdrav duh' zvučala kao floskula, s tim se slažem u potpunosti. Fizička aktivnost rezultira boljim općim stanjem organizma i uma", tvrdi Bašić.

Kako je vide drugi kada je riječ samo o njenom izgledu, uopće joj nije bitno, ali cijeni komplimente onih koji prepoznaju njen trud.

Nju čeka nastup na Europskom prvenstvu na kojem će predstavljati BiH.

"Uskoro idem na zajedničke pripreme Kickboksing reprezentacije BIH, koje će se održati u Ulcinju. Izuzetno mi je drago što se ove godine zajednički pripremamo. U listopadu nas očekuje Europsko prvenstvo za seniore u Bratislavi, gdje ću predstavljati BiH u disciplini K1 za seniorke do 65 kg", završila je Bašić.

Klix.ba
Foto:Klix