Muškarci i žene imaju različita iskustva seksualnog uzbuđenja

Bar Refaeli, sex, kupaći kostim, mrlje, krema za sunčanje, kupaći kostim, rečenice, žena, sunčanje, krema za sunčanje, ulje za sunčanje, mlijeko za sunčanje, jogurt

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu u tolikoj harmoniji kao muški, objavljeno je u časopisu Archives of Sexual Behavior

- Željeli smo otkriti koliko su povezana subjektivna iskustva seksualnog uzbuđenja i njihova fiziološka genitalna reakcija, te da li postoje neke razlike u tome između spolova, objasnila je jedna od znastvenica koje su radile na istraživanju Meredith Chivers, profesorica psihologije na Sveučilištu Queen's u Kanadi.

Rezultati su pokazali kako je kod muškaraca seksualno uzbuđenje 66 posto vremena bilo poravnano s tjelesnom reakcijom dok su kod žena dvije radnje bile usklađene samo 26 posto vremena.

- Primjetili smo kako žene osjećaju adekvatnu genitalnu reakciju ali tvrde da se ne osjećaju seksualno uzbuđene,- pojasnila je Chivers.

U svakom slučaju pretpostavlja se kako žene i muškarci imaju različita iskustva seksualnog uzbuđenja.

- Za muškarce je to iskustvo usko povezano sa fiziološkom reakcijom dok za žene to nije tako.-zaključila je Chivers.

U korist ovog istraživanja govori i studija iz 2003. godine kada je dokazano da je muško uzbuđenje povezano s njegovom seksualnom orijentacijom, odnosno da homoseksualce uzbuđuju slike muškaraca, a heteroseksualce slike žena, dok s druge strane žene podjednako uzbuđuju slike muškaraca i žena bez obzira imaju li lezbijskih sklonosti ili su heteroseksualke.