Muškarci duplo češće provjeravaju ženi mobitel i poruke

Provjeravanje partnerovog mobitela postala je uobičajena aktivnost među parovima, no muškarci joj puno teže odole nego žene. Gotovo tri petine njih priznaje da je "njuškalo" po partneričinom mobitelu bez njezina dopuštenja, pokazala je studija britanske tvrtke mobilephonechecker.co.uk.

Oni dvostruko češće nego žene "njuškaju" po njezinom mobitelu, a većina ih traži inkriminirajuće poruke ili dokaze za ljubavnu aferu, piše Daily Mail. Gotovo 62 posto pripadnika jačeg spola i 34 posto žena čitalo je partnerove poruke, a polovica njih zna lozinku za partnerov mobitel. U slučaju da pronađu dokaze o prevari žene bi se prije nego muškarci suočile s partnerom.

Najčešći dokazi za preljub bile su SMS poruke i poruke na društvenim mrežama, potvrdilo je istraživanje.

- Iako je teško odoljeti iskušenju i ne provjeriti partnerov mobitel, muškarcima to puno teže pada nego ženama. Mobiteli su tako unijeli razdor u vezu, a osim što otežavaju povjerenje, olakšavaju i špijuniranje - istaknuli su iz tvrtke mobilephonechecker.co.uk.
Da je situacija obrnuta...

U slučaju da je situacija obrnuta i da partner provjerava njihov mobitel, gotovo trećina ispitanika odmah bi prekinula vezu, dok dio njih pazi da ih ne uhvate. Skoro 29 posto njih toliko pazi na svoj mobitel i nosi ga svugdje sa sobom samo da ne bi došao u partnerove ruke.

24sata.hr