FOTO  Mostarka Ornela Vištica: Vrckava, duhovita i zabavna Karmen

U seriji "Larin izbor" Ornela igra lik Karmen, vrckave, duhovite i zabavne djevojke koja plijeni pažnju prije svega svojom ljepotom, ali i ljubavnom vezom s vlasnikom konobe Alenom. I Ornelin privatni život jednako je interesantan, jer je tijekom snimanja bila u vezi s kolegom iz serije Andrejom Dojkićem (igra lik Mare), nakon čega su je povezivali s drugim muškarcima.

- Zbog cjelodnevnih snimanja i obaveza moj privatni život je u drugom planu. To je jedini prostor u kojem bih mogla imati malo mira i čuvala bih ga samo za sebe - kaže Vištica.

Volim ljude

Rođeni ste u Mostaru, studij glume završavate u Zagrebu. Koliko često dolazite u rodni grad, gdje Vam živi majka?

- U Mostaru sam rođena, završila osnovnu školu i opću gimnaziju, provela lijepe trenutke. Volim svoj grad. To sve govori.

Vaša kolegica iz serije Jana Milić zbog uloge Leile putovala je u Jemen. Jeste se zbog Karmen posebno pripremali?

- Pripremam se konstantno. Volim ljude, ali nekad ne znam šta ću s njima. Nastojim ih upijati, promatrati kako bih mogla iskoristiti njihova ponašanja za ulogu. Unutarnja priprema traje u meni sve dok se ne upali lampica na kameri i ne čujem: "Akcija!"

Ovo je Vaš debi na TV ekranima. Je li Vam ovaj projekt otvorio vrata za druge poslove?

- Istina, jedan projekt za sobom uvijek povlači drugi. Gluma je moj poziv i želim ga ispunjavati punim srcem, uvijek se time baviti. Trenutno sam posvećena Karmen i četvrtoj godini glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Mnogi glumci ne žele igrati u sapunicama. Takve angažmane doživljavaju kao poniženje.

- To nije nikakvo poniženje. Mi smo malo tržište i nema dovoljno uloga za sve. Teško je raditi, izboriti se, posebno mladim glumcima. Trenutno radim s kolegama iza kojih su brojne uloge kako u teatru tako i na filmu. Isto tako i s redateljima. Sve su to profesionalci i sretna sam zbog toga. Sigurna sam da sam već dosta naučila.

Pripisuju Vam težak karakter i hirovitost. Jeste li takvi i što biste voljeli promijeniti kod sebe?

- Svi imamo svoje mane i vrline. Ono što za sebe mogu reći i što mi je bitno jeste da se lako mogu prilagoditi novoj situaciji i raditi s različitim ljudima.

Pred kamerama u prvi plan dolazi Vaša ljepota, zatim spontanost, razigranost, šarm... Šta je Vaše najjače oružje?

- Teško pitanje. Polazim uvijek od iskrenosti kako prema sebi tako i prema drugima. Trudim se biti iskrena i prisutna cijelim bićem u svakom trenutku. Teško je uvijek biti neposredan. Potrebna je koncentracija i slušanje partnera.

Poslovi u BiH

Jeste li imali profesionalnih poziva iz BiH i biste li voljeli nešto raditi u BiH?

- Do sada nisam, što ne znači da ne bih htjela raditi s talentiranim ljudima iz Sarajeva ili ostalih gradova u BiH.

U Hrvatskoj ste ponijeli i jednu od titula ljepote. Pomaže li Vam ljepota ili odmaže u životu?

- Nisam pobornik izbora ljepote i ne treba mi nijedan izbor ljepote da bih se bavila glumom. To što se dogodilo prošle godine za mene je bilo iskustvo više. Zanimljivost u kojoj su sudjelovale lijepe žene iz područja glume, javnog života, sporta...

Čita Mešu Selimovića

Volite Mešu Selimovića, književnost općenito. Pišete i pjesme. Namjeravate li se ozbiljnije posvetiti tom poslu?

- Gluma je jedan dio umjetnosti. Volim biti involvirana i u ostale grane kako u slikarstvo tako i u književnost. Informacije su uvijek potrebne, a ja volim puno čitati.

Dnevni avaz