Mostarka Maja u ekipi Magacin Kabarea

...emitiran na BHT1, priključila se ekipi Magacin Kabarea, te se već publici u caffe-clubu Gogo predstavila kroz lik mlade Hercegovke koja se vratila iz Njemačke, u erotskom trileru "Tabu šema", te u mjuziklu "Šejtan na kanafi". Maja je u pauzama između proba kratko za oslobođenje predstavila svoju dosadašnju suradnju s Magacin kabarea, te buduće planove.

Surađivali ste s ekipom Magacin Kabarea u nekoliko navrata, a sada definitivno postajete stalni član?

- Prva suradnja i druženje s ekipom Magacin Kabarea ostvarena je povodom novogodišnjeg programa na BHT1. To je prošlo odlično u smislu kreativnog rezultata, ali i gledanosti i reakcijama kako postojećih tako i novih poklonika rada Magacina. Uradili smo remake uveliko poznatog komada'' Tabu sheme'', gdje je radnja osvježena i kroz likove i kroz priče. A što se tiče moje malenkosti kao novog člana MK-a, moglo bi se reći da sam uz Magacin vezana od samih početaka, bilo da je to kroz glumu ili kroz razne oblike potpore, širenje dobrog glasa i konstantnog davanja preporuka svima onima koje poznajem, a koji nisu imali priliku pratiti rad i djelovanje ove ekipe.

Priključujete se ekipi Kabarea i odmah ulazite u priču "Tabu sheme", jedne od najškakljivijih predstava. Kako se snalazite u ulozi?

- Moje dodirne točke s ovom predstavom su ostvarene već ranije kroz pomenuti novogodišnji program, no koncept je bio ipak drugačiji, prilagođen mediju i svim gledateljima. Prije otprilike mjesec dana, na Zanin poziv, pridružila sam ekipi te smo počeli stvarati svojevrsni remake postojeće predstave. Zahvaljujući profesionalnosti Emira Kapetnovića i neupitnoj susretljivosti, nesebičnoj podršci i povjerenju ostatka kolektiva, jednostavno mogu reći da su pripreme bile intenzivne, energične, duhovite, a ponajprije konstruktivne i inspirativne. Ipak o rezultatima može suditi naša publika, štovatelji, ali i kritika.

Humor Magacin Kabarea i predstave vrlo su specifične, sam prostor caffea je posebno iskustvo, jeste li ranije imali priliku nastupati u sličnom prostoru i kakvo je vaše mišljenje o umjetnosti u kafiću?

- Umjetnost ne bira mjesto. Umjetnost može i nastaje u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu, ali ako bih birala da li je bolje u kafiću imati umjetnost ili umjetno, prije bih pristala na ovo prvo. Opća percepcija javnosti, ai moja je da Gogo više ima formu kluba, a klubovi okupljaju istomišljenike, ljude koji imaju nešto zajedničko - i zajedničku ljubav i poštovanje prema nečemu. U ovom slučaju radi se o ljubavi i radosti prema umjetničkom izričaju kroz glumu, pjesmu, ples, humor, potrebi da se kroz intimniju atmosferu prođe kroz teme koje nas okružuju, te jednostavno progovaranje o tabuima. Kod Goge je napravljen najveći pomak ka alternativnim rješenjima, kako za glumce i njihovu egzistenciju, tako i za kabare, kao teatarsku formu.

Koliko misliš da ćeš doprinijeti ekipi Magacina, a koliko će Kabare pomoći tvojoj karijeri?

- Svakom svom angažmanu davala sam se maksimalno, bez obzira koliko mi se koji sviđao, a obzirom na sve prethodno navedeno vezano za atmosferu rada s kolektivom Kabarea, sigurno je da će ovaj put doprinos biti i veći od maksimuma. A što se tiče moje karijere i utjecaja MK-a, sigurno je da će jedan novi krug ljudi vidjeti tko sam, što sam i kako radim i što mogu ponuditi na sceni. Nikada ne polazim s mišlju da će nešto napraviti spektakularan preokret u mojoj karijeri, pa tako ni sada, a iskreno ionako mi je sav fokus usmjeren ka stvaranju što boljih rezultata i svega što ćemo ponuditi publici.