Mostarka Lejla Delalić: Samo najuporniji ustraju da ostvare svoj cilj

lejla delalić
U dobi od sedam godina počela se baviti atletikom, zatim je prešla na ples i njime se bavila deset godina. Ubrzo je upisala DIF i postala jako zainteresirana za bodybuilding. Nedavno je osvojila prestižnu titulu prvakinje Balkana u bodybuildingu u kategoriji bikini fitness iznad 168 centimetara.

No, to je samo jedan od velikih uspjeha koje je postigla. Na ovogodišnjem državnom prvenstvu BIH okitila se zlatom u istoj kategoriji, a samo dan prije je osvojila istu medalju na natjecanju u Jagodini. Sljedeći izazov joj je priprema za Arnold Classic.

"Kako sam krenula sve intenzivnije raditi u teretani počela sam primjećivati da mi se tijelo počinje mijenjati, te sam odlučila da se pripremim za prvo natjecanje. Sjećam se svog prvog natjecanja koje se održavalo ispod Starog mosta i tu sam osvojila drugo mjesto", prisjeća se Lejla, koja ističe kako prehrana i trening, jedno bez drugog ne idu.

"Kada ste amater možete jesti hamburger ili kebab, ali kao profesionalac samo nekad. Svaki moj dan počinje ustajanjem u pet ujutro, odmah vježbam 45 minuta na orbitreku, na prazan želudac, a zatim idem na doručak. Doručak je prvi od šest obroka, nikad previše, umjerena prehrana sve po planiranim namirnicama", opisuje svoje pripreme Lejla.

Lejla ističe da bavljenje bodybuildingom sa sobom nažalost nosi i velike troškove.

"Ako znate da prosječan natjecatelj u jednom danu pojede kilogram mesa, sve vam je jasno. Naravno to je kap u moru svih troškova", kazala je Lejla, ističući kako je sport težak te damnogi koji bi se željeli baviti njime odustaju kad shvate čega se sve moraju pridržavati.

"Samo najuporniji ustraju da ostvare svoj cilj", zaključila je ambiciozna prvakinja.

Dnevni list