Mostarka Amina Kajtaz kandidatkinja za najljepšu sportašicu svijeta

amina kajtaz
Internet stranica theattlethicbuild.com izabrat će najljepšu sportašicu svijeta, dok će najljepšu Europljanku birati publika putem društvenih mreža.

Titulu najljepše sportašice prošle godine ponijela je talijanska skijašica Francesca Marsaglia.

Osim Amine, u uži krug za najljepšu sportašicu Europe, ušle su još četiri djevojke iz regije: Antonija Mišura (Hrvatska-košarka), Milica Mandić (Srbija- taekwondo), Ivana Španović (Srbija-atletika) i Nikoleta Perović (Crna Gora-odbojka).

Podsjetimo, najljepša sportašica Bosne i Hercegovine i prema mnogima jedna od najljepših u regiji, početkom prošlog mjeseca preselila je u Zagreb.

Nakon što je mjesecima pokušavala imati bolje uvjete za rad u Sarajevu i Banjoj Luci, stigla je ponuda iz Zagreba, iz ureda gradonačelnika Milana Bandića, koju je sudionica na posljednjim Ljetnim olimpijskim igrama u Riu odmah prihvatila. Priključila se Hrvatskom plivačkom klubu Mladost i već se polako navikava na život u Zagrebu.

"Moja nova ekipa je super, ali, naravno, meni nedostaju moji prijatelji iz Mostara. Trebat će mi duže vremena da se naviknem na cijelu ekipu, ali lijepo su me primili u Zagrebu, tako da je na bazenu uvijek dobra atmosfera", kazala je Kajtaz, koja je putem društvenih mreža poslala fotografiju s porukom za svu mostarsku raju.

Dnevni list