Mostarci savladali planinu Velež i obilježili Europski tjedan športa

Planina Velež
Tako je i u našoj zemlji obilježena Europski tjedan športa koja se svake godine od 23. do 30. rujna obilježava u cijeloj Europi i predstavlja jednu od najvećih sportskih inicijativa u svijetu. Uz druženje i lijepo vrijeme uspješno je savladan zahtjevan uspon od oko 1.800 metara do vrha Brasina s kojeg se pruža prelijep pogled na širu okolinu.

Ovaj događaj su, uz koordinaciju Federalnog ministarstva kulture i športa, organizovali biciklistička i planinarska udruženja iz Mostara: PSD i HPD Prenj, Biciklistički klub Mostar i Brdsko-biciklističko udruženje MTBA, a projekt su podržali udruženje SANUS MOTUS iz Mostara i Odsjek za sport Nastavničkog fakulteta Sveučilišta Džemal Bijedić iz Mostara.

Osim Federalnog ministarstva koordinacijsko tijelo na nivou BiH za Europski tjedan športa čine još predstavnici Ministarstva civilnih poslova BiH te Ministarstva obitelji, omladine i športa Republike Srpske i Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine. Sve navedene institucije su bile dužne predložiti aktivnosti kojima će se predstaviti na Europskom tjednu športa.

Predvođena Europskim odborom i u organizaciji nacionalnih koordinatora i sportskih partnera širom Europe, sedmica promovira aktivan stil života kroz razne proslave i događaje. Prošle godine je Bosna i Hercegovina prvi put imenovana kao članica zemalja Zapadnog Balkana.

Tjedan je namijenjena svima, bez obzira na dob, pozadinu ili nivo kondicije, a pomaže pojedincima, javnim vlastima, sportskom pokretu, organizacijama civilnog društva i privatnom polju da sarađuju u oblasti športa.