Mostar: Rastalo se 75 parova, spašeno 11 brakova

razvod - svađa
razvod - svađa
I dok je ranije brak uistinu predstavljao nešto sveto i vječno, u novije vrijeme, sudeći po broju rastava, ta veza više i nije baš tako neraskidiva.

Kakvo je stanje u Mostaru te koliko se parovi odlučuju na razvrgnuće braka, razgovarali smo s Karolinom Tadić-Lesko i Anitom Begić, djelatnicama Centra za socijalni rad (CZSR) grada Mostara.

Želja za rješavanjem pitanja

Prva postaja bračnog para na putu prema rastavi je savjetovalište - usko specijalizirano za zaštitu braka, obitelji i djece, a realizira se kroz razgovore i pružanje podrške. Ipak, da bi savjetovanje bilo uspješno, oba partnera moraju biti uključena i na koncu imati želju za rješavanjem međusobnih problema ili donošenjem najboljeg rješenja za obitelj.

- U protekloj godini u našem savjetovalištu obavljeno je oko 75 postupaka posredovanja prije rastave braka. Broj takvih postupaka smanjen je u odnosu na 2015., navela nam je Karolina Tadić-Lesko, voditeljica savjetovališta u CZSR Mostar.

U protekloj godini pomoć savjetovališta u Centru zatražilo je oko 45 parova, a zahvaljujući radu i zalaganju tima te volji i suradnji parova, 11 parova je odustalo od rastave.

vecernji.ba