FOTO  Mostar: Održana modna revija u Kući mode

modna revija

Tako je I ponuda grada Mostara postala bogatija za više od 10 vodećih najpoznatijih imena svjetske mode koji se nalaze u muškom odjelu "Premium" u Kući mode Mostar, među kojima su: Hugo Boss, Boss Orange, Polo Ralph Lauren, Basefield, Replay, Lacoste, Bugatti, Pepe Jeans, Mac I dr... Kuća mode Mostar I "Premium" muški odjel, ukazuje poštovanje prema muškarcima prefinjenog ukusa i sigurno će postati nezaobilazno mjesto svima koji znaju prepoznati ovu jedinstvenu ponudu.

Svečano otvorenje "Premium" muški odjel u Kući mode Mostar je vodila Njegica Balorda Moro, koja je mnogobrojne prisutne ljubitelje mode upoznala s konceptom Kuće mode Mostar. Nakon što se prisutnim zvanicama obratio g-din Željko Herceg, predstavnik Kuće mode Mostar, uslijedio je "photo session" I modni performance kojim su predstavljeni najnoviji trendovi muške mode za proljeće/ljeto 2015 iz Pariza, Milana, Londona, New Yorka.

Profesionalni manekeni modne agencije Abc Models, pozirali su pred objektivom modnog fotografa Ensad Adilović Kinez, a posebnu pažnju na samom početku modnog performance-a privukli su atraktivni Mirza Karahasanović, aktuelni Mister BiH, koji će predstavljati našu zemlju na svjetskom izboru Mister World, te Mevludin Bijelić, Best Model BiH 2014 koji je prošle godine u Bugarskoj na svjetskom izboru osvojio prestižnu titulu Best Model Balkan 2014. Mevludin je specijalno za ovu priliku došao iz Istanbula, a čekaju ga novi poslovni angažmani u Šangaju, Beijing, Singapure ili New York....

Ponuda u Kući Mode je trenutno (novo)koncipirana na sljedeći način:
Prizemlje - muški „PREMIUM" odjel
1. kat - omladinski program odjeće (ženski i muški)
2. kat - RETRO SHOES (obuća i modni dodaci - torbe) i ŽENSKI CASUAL program
3. RETRO HOME dekorativno darovni program za kućanstvo

Kuća mode Mostar obogatila je modnu ponudu ovog grada i Bosne i Hercegovine.
Kuća mode u Mostaru prostire se na 2000 četvornih metara prodajnog prostora, i sjedište je poduzeća 'B&B New Look' d.o.o. koje posluje od 1997. godine, a u svom vlasništvu, osim Kuće Mode posjeduje 12 poslovnica 'Retro Shoes' i 5 poslovnica 'Retro Home' u BiH. Ukupno zapošljava 110 djelatnika te je u svojoj branši među poželjnijim poslodavcima.

Brand Retro je dobio nagradu SUPERBRANDS BiH za 2014. godinu te planira daljnje širenje maloprodajne mreže (i Shoes i Home) kako u BiH tako i u susjednim državama. U sklopu Kuće Mode također posluje i caffe bar 'RETRO Caffe', gdje su prisutni uzvanici nastavili druženje...

„Koncept muškog odjela "Premium" u Kući Mode Mostar je povezivanje svjetskih poznatih brendova, u tzv. "shop-in-shop" concept. Na ovaj način, poznati pojedini svjetski brendovi su dobili vlastiti prostor odnosno "prostor-u-prostoru", koji je osmišljen I opremljen u skladu s njihovim svjetskim standardima. Dizajn butika "PREMIUM", koji zauzima površinu od 400 kvadratnih metara, predstavlja novi, sofisticiraniji i glamurozni koncept brenda. Pažljivo birani materijali i pažnja na detalje čine "Premium" muški odjel u Kući Mode Mostar, jedinstvenim mjestom za kupovinu." - izjavio je izvršni direktor „B&B New Look" d.o.o. Mostar, Željko Herceg.

"Po mom mišljenju, „Premium" muški odjel u Kući Mode Mostar, nudi jedinstveni ugođaj vrhunske kupnje. Ono što se meni najviše sviđa u „Premium" muškom odjelu u Kući Mode Mostar je taj da se osjećam ugodno prilikom kupnje, odlično je kada na jednom mjestu imate najnovije trendove iz svjetskih modnih prijestolnica, kada osim udobnih i prostranih garderoba unutar prostora, imate osoblje koje svojim klijentima nudi individualan pristup, kada imate mogućnost biranja odjeće uz savjete osobnog stiliste, i kada kao član Loyality kluba imam niz dodatnih pogodnosti." - izjavio je Mevludin Bijelić, najbolji muški model BiH 2014 godine, naglasivši da mu se naročito dopala najnovija kolekcija Hugo Boss brenda, koji već godinama važi za simbol prestiža muške mode i stila.

"Putovao sam svuda po svijetu, I ovaj koncept kada na jednom mjestu imate vrhunske svjetske modne brendove, prepoznali su kupci širom svijeta kao najbolje trgovine u svojim gradovima. Siguran sam da će I Mostarci ali I svi građani BiH to prepoznati I da će definitivno posjetiti "Premium" muški odjel u Kući Mode Mostar. Meni su posebno zanimljivi modeli Pepe Jeans, koji zadnjih godina, svojim ležernim stilom, postavlja trendove odijevanja u svijetu." - rekao je aktuelni Mister BiH, Mirza Karahasanović.

Ono što se naročito dopalo Njegici Balorda Moro i njenom suprugu je profinjenost krojeva, kvalitet materijala i jedinstvenost modnog izričaja kroz odijela koju je pokazala linija modne kuće Boss Orange, koji je u svijetu poznat kao brend namjenjen za muškarce koji vole biti posebni.