Monica Bellucci krajem kolovoza stiže ponovno u Hercegovinu na snimanje filma

Monica Bellucci, film, Hercegovina
Gostiju je najednom nestalo, pa se sa zebnjom govorilo o planovima u ovoj godini.

Sudeći po čapljinskim hotelima ''Mogorjelo'' i ''Park'' u Parku prirode Hutovo blato, drugi ovogodišnji kvartal bio je toliko uspješan da je nadoknadio sve zaostatke.

Ocjenjujući ostvareno Dragan Krunić, direktor hotela ''Mogorjel'' kaže: ''Prva polusezona ove bila je bolja od istog razdoblja prošle godine. Broj noćenja je porastao za 15%. Najveći porast bilježimo kod gostiju iz Azije - Japana i Južne Koreje (45%), dok je broj noćenja turista iz Kine u padu.

Može se reći da nam se vraćaju Talijani, zabilježen je porast njihovih noćenja od 53%. Ostvaren je porast noćenja domaćih gostiju pa Belgijanaca, Slovenaca, Švicaraca, turista i SAD-a, dok je u padu broj noćenja turista iz Francuske, Njemačke, Velike Britanije te država Južne Amerike.

Drugi hotel iz grupacije ''Makart hoteli'', hotel ''Park'' u Hutovom blatu, imao je rezultate na prošlogodišnjoj razini''.

Za tekuću turističku sezonu grupacija ''Makart hoteli'' turistima nudi rekonstruirani restoran ''Počitelj'' u Počitelju, a što se tiče očekivanja Krunić kaže: ''Srpanj je po tradiciji slabiji, turisti preferiraju odlazak na more, ali imamo dobre najave za jesen. Uz ostalo, koncem kolovoza stiže filmska ekipa Emira Kusturice s Monicom Bellucci, nastavljaju snimanje filma u Hutovu blatu...''.

Inače, u prvom polugodištu ostvarenih skoro 2700 noćenja u hotelu ''Mogorjelo'' čapljinskim hotelijerima daje nadu da će prebaciti prošlogodišnjih skoro 8000 noćenja.

Dušan Musa/ljubuški portal