Monica Bellucci: Dodik je šarmantan!

Milorad Dodik
Monica Bellucci je u Banja Luku došla zrakoplovom Vlade RS-a, a na Aerodormu Mahovljani dočekao ju je Emir Kusturica.

Bellucci je u Banja Luku došla s redateljem Emirom Kusturicom, čija je gošća na njegovom festivalu „Kustendeorf" koji se održava u Drvengradu na Mećavniku.

"U Trebinju će od svibnja do kraja lipnja biti sniman film „Ljubav i rat", a ovaj filmski projekt, koji će zatim biti sniman i u listopadu, pomoći će i predsjednik RS, kao i sve što ja radim", rekao je Kusturica u izjavi novinarima u Banja Luci.

Monica Bellucci kazala je kako još nije sredila dojmove o svom boravku na ovom prostoru, dok je Dodik kazao da je njezin dolazak u Banja Luku „velika čast" te da je najavljeno snimanje filma „Ljubav i rat", po scenariju i u režiji Emira Kusturice, razlog današnjeg sastanka.

"Upravo sam stigla u Banja Luku. Vaš predsjednik je jako šarmantan čovjek", komentirala je Monika. Na pitanje novinara kako mu je odoljela, Monika se jako nasmijala te rekla: 'Radi se o njegovoj energiji'.

Lijepa glumica nije željela o sebi govoriti kao o 'jednoj o najljepših žena svijeta', pa je rekla:

'Ne razmišljam na takav način o sebi. Ja sam majka, imam dvoje djece i obitelj, radim filmove i naslovnice za magazine."

Svoje zadovoljstvo ovom posjetom nije krio ni predsjednik Republike Srpske.

'Ovo je lijep događaj. Zahvalan sam Monici što je ovdje', rekao je Dodik.

Zahvalio je Kusturici što se dogodio današnji sastanka te što su zajedno s njim došli i direktori filmskih festivala u Cannessu i u Maroku.

Monica Bellucci je u Banja Luku došla zrakoplovom Vlade RS-a, a na Aerodormu Mahovljani dočekao ju je Emir Kusturica, s kojim je došla na razgovor kod Dodika u Palaču RS, ispred koje je čekao nekoliko stotina građana kako bi vidjeli ovu talijansku glumicu.

Po ranijim najavam Emira Kusturice, film "Ljubav i rat" sastoji se od tri metaforičke priče, od kojih prva govori o vojniku u jednoj zemlji, u jednom ratu, čiji je zadatak da u selu nabavlja mlijeko i na magarcu ga doprema do svojih suboraca.

Nakon što dođe kraj rata, vojnik još jednom odlazi po mlijeko, ali ga zmija, s kojom se ranije "sprijateljio" napadne. On je u borbi pobjeđuje i odlazi u svoje selo gdje zatiče stravičan prizor da su svi stanovnici zaklani, rekao je ranije Kusturica medijima govoreći o ovom filmu.

U drugoj priči govori se o ženi koja je vojniku davala mlijeko. Ona se trebala udati, ali na svadbu upada protivnička vojska i ubija sve svatove i goste. Žena u očajanju skače u bunar, ali je vojnik spašava i oni bježe pred napadačima. Tijekom potjere djevojka se žrtvuje za svog spasioca, ulazi u minsko polje i gine.

U trećoj priči bivši vojnik je pustinjak i monah, koji, kada završi svoje dnevne obveze, natrpa ruksak kamenom i s njim se penje na vrh kamenite litice da bi ga istresao.

Kusturica je ranije tvrdio da će on biti glavni glumac u ovom filmu.

Fena