Mjesta na kojima se toksini vole skupljati u vašem domu

 Mjesta na kojima se toksini vole skupljati u vašem domu

Svakodnevno na razne načine unosimo toksine u naš dom, a da toga nismo ni svjesni.

U našim prostorima boravka postoji mnogo mjesta na kojima se toksini vole zadržavati, a samo je jedan efektivni način kako ih izbjeći - nemojte ih uopće unositi. 

U nastavku vam donosimo nekoliko jednostavnih načina uz pomoć kojih ćete najbolje spriječiti unos toksina, a vezani su uz jednostavne navike koje zaista nije teško usvojiti. 

 

1. Skidajte obuću na ulasku 

Jeste li znali da na cipelama unosite mnogo više od same prljavštine? Mnogo je istraživanja dokazalo kako se na vanjskom dijelu cipela nalazi više od 400 000 različith vrsta bakterija, a unutar njih čak 3 000

Zapravo je džon cipele prljaviji od wc školjke, a to bi trebao biti dovoljan razlog da krenete prakticirati praksu skidanja cipela čim ulazite u svoj prostor boravka. 

2. Obrišite šapice kućnim ljubimcima nakon šetnje 

Kao i mi na obući, tako i ljubimci na svojim šapicama unose prljavštinu u stan. Kako biste spriječili širenje toksina, obrišite im nogice na ulazu. Ovu ćete praksu najlakše prakticirati ako odmah kod vratiju držite posebnu krpicu tako da vas podsjeti na brisanje svaki put kada se vratite s njima iz šetnje.

3. Često perite ruke 

Nadamo se da je to nešto što već radite, no uvijek je dobro podsjetiti djecu da prakticiraju istu stvar tijekom dana. Svaki put kada se vrate u stan moraju imati na umu kako trebaju oprati ruke jer će, osim unosa toksina, na taj način smanjiti rizik od pojave čestih dječjih zaraza

4. Ukrasite dom biljkama 

Jeste li znali da su biljke prirodni pročišćivači zraka? Kupite nekoliko biljaka koje ćete postaviti u prostore u kojima najčešće boravite te usput i učinite prostor mnogo komfornijim. NASA-ini su znanstvenici dokazali kako biljke apsorbiraju neke vrste toksina. 

rtl.hr