Miss dijaspore za Miss Hrvatske bira se 6. svibnja u Posušju

...u Njemačkoj, 1995. godine bila je Miss Hrvatske i prva pratilja Miss svijeta, prenosi Vecernji.list.

Od 1995. do 2000. godine bili su održavani brojni izbori za najljepšu Hrvaticu BiH i dijaspore, koje su predstavljale hrvatske državljanke izvan RH, a nakon toga sve rjeđe. Sjećamo se kako je Patricia Špehar, prva pratilja izbora za najljepšu Hrvaticu izvan RH 1996. godine, održanom u Širokom Brijegu, te iste godine postala Miss Universe Francuske!

No, ponovno će se održati izbor za Miss dijaspore za Miss Hrvatske. U Elephant baru u Posušju 6. svibnja bit će izabrana djevojka koja će predstavljati hrvatske državljanke izvan RH na izboru Miss Hrvatske za Miss svijeta 2012.

Za izbor najljepše Hrvatice izvan RH vlada veliko zanimanje u Hercegovini. Kako su za Večernji list rekli iz zagrebačke Estrade, organizatora Miss dijaspore za Miss RH, na ovaj izbor ljepote prijavilo se 16 djevojaka, uglavnom iz Hercegovine.

U zabavnom dijelu programa ovog izbora ljepote nastupit će Neda Parmać, sad već bivša članica Femminema, sve popularniji Igor Cukrov i članovi plesnog kluba Široki. Voditeljica programa bit će Kristina Anić, bivša Miss Hercegovine.

Djevojka koja osvoji naslov Miss dijaspore za Miss Hrvatske 2012. predstavljat će djevojke koje dolaze iz raznih krajeva BiH, ali i hrvatske državljanke u čitavom svijetu. Nakon izbora morat će se brzo početi s pripremama jer će izbor za Miss Hrvatske biti održan u lipnju.