Miris koji ženu uzbuđuje više od bilo kojeg drugog

Isplanirali ste savršenu romantičnu večer uz ruže, jagode i šampanjac, a namirisali se skupocjenim parfemom. No, na kraju večeri dama vam je zbrisala. Možda su je potjerali upravo umjetni mirisi ruža ili kemijski proizvedenih mirisa za tijelo. Unatoč najboljim naporima znanosti, priroda pobjeđuje kada je u pitanju seksualna stimulacija.

Ako želite oraspoložiti damu, preskočite kemijski proizvedene mirise i umjesto toga pronađite sladić. Da, znanost kaže da je njegova prirodna aroma najbolji stimulans ženskog libida.

Studija koju je proveo Alan R. Hirsch, direktor Smell and Taste Treatment and Research Foundationa iz Chicaga, otkrila je da su žene izložene mirisu sladića imale povećanje krvotoka u spolnim organima za 13 posto. S druge strane, izloženost mirisu kolonjske vode kod žena je još smanjila želju, odnosno usporila krvotok za jedan posto.

Premda je pravi razlog zašto sladić tako djeluje na žene nepoznat, Hirsch vjeruje da je u pitanju ili neobjašnjiva kemijska reakcija u mozgu ili mirisom evocirana nostalgija.

Sladić nema isti učinak i na muškarce. Efekt sladića koji povećava seksualnu želju kod žena, kod muškaraca može smanjiti libido.

Zato sljedeći put kada planirate romantičnu večer, zaboravite na fantazije koje serviraju na TV-u, o čudesnim moćima šampanjca i jagoda, te opće uvjerenje da sve žene 'padaju' na ruže. Umjesto toga dragoj servirajte šalicu čaja od sladića i za desert neki slatkiš od sladića.

Magazin.hr