Marko Bošnjak čudo od djeteta iz Rame: Moj san je zapjevati na dječjoj Euroviziji

Marko Bošnjak, pinkove zvezdice, Marko Bošnjak, pinkove zvezdice, Rama, Marko Bošnjak, Rama, pinkove zvezdice, Marko Bošnjak, Rama, pinkove zvezdice, Marko Bošnjak, Rama, Marko Bošnjak, pinkove zvezdice, Marko Bošnjak, pinkove zvezdice, Marko Bošnjak, pinkove zvezdice, Marko Bošnjak, pinkove zvezdice
...stidljivo je progovorio Marko Bošnjak, 12-godišnja zvijezda, nedavno zasjala na glazbenom nebu. Skroman, ali odvažan, tako bi se mogao opisati dječak o kojem se u zadnje vrijeme ne prestaje pričati, pisati... U Rami, odakle dolazi ovaj, ponosni su na njega, a to se najbolje može vidjeti kada u vrijeme njegovog nastupa u emisiji "Pinkove zvjezdice" nema ni žive duše na ulicama Prozora i ramskih sela. Cijela Rama tada pred tv ekranima strpljivo iščekuje da Marko zapjeva i razgali srca milijuna gledatelja diljem regije. Malo kome ne zaiskri suza u oku dok gleda, kako njega dok pjeva, tako i njegovu presretnu obitelj koja plačući iščekuje komentare strogog žirija. A žiri u sastavu Jelena Tomašević, Hari Varešanović, Leontina Vukomanović, Milan Stanković i Goca Tržan, nakon što dođu sebi poslije sjajnog nastupa, složni su u jednom: "Zvijezda je rođena"!

Samouki Marko

A da je zaista rođena znalo se to još od njegove 4. godine. Njegovi roditelji Luca i Vlado kažu kako je stalno nešto pjevušio, od jutra do mraka.

Ipak, prošlo je neko vrijeme dok njegovu sklonost prema pjevanju i pjevački talent nije uočila časna sestra Angelina Perić koja ga je pozvala da pjeva u zboru župne crkve u Prozoru. Ona je ta koja ga je poticala, jer odmah je shvatila da se u njemu krije rijetko viđen talent. I tako nakon tih nastupa u crkvenom zboru, Marko se odvažio te je počeo samostalno nastupati, po prvi put na festivalu u Rami gdje je osvojio prvo mjesto.

"Nakon toga nastupio sam na nekoliko festivala od kojih bih izdvojio "Pop fest Kupres", "Dok teče Lašva" koji se održava u Travniku i Talent show. Volim pjevati pop pjesme, zapravo one u kojima mogu iskazati svoju emociju, upravo ih zato i odabirem. Njih uglavnom pjevaju Jasse James, Adel, Sam Smith... koji su moji glazbeni uzori", priča nam Marko, inače samouk, budući da nikad nije imao redovnog učitelja glazbe. Kaže da, kada mu treba neki savjet, onda za njega upita svoju prijateljicu prof. Moniju Jarak čije mu mišljenje mnogo znači. Također, vrlo često za savjet upita i prof. Jugosalava Bendžu i prijatelja Dražena Krtalića.

"Ni danas nemam učitelja u pravom smislu riječi. Najradije vježbam uz računalo u svojoj sobi. To je moj mali svijet u kojem se najbolje osjećam", ističe te opisuje kako se odlučio uopće prijaviti na "Pinkove zvjezdice"

"Prethodne emisije Pinkovih zvjezdica sam često gledao i uvijek razmišljao kako je to emisija u kojoj bih i ja mogao pokazati što mogu i znam. U jednom trenutku sam se odlučio pitati mamu koja je u to vrijeme bila na poslu. Nazvao sam ju i pitao, na što je ona odgovorila da nema ništa protiv. Ja sam rekao: ‘Ma odoh se ja prijaviti, pa ćemo vidjeti kako će sve to biti'. I tako je sve krenulo", priča Marko. I tako je i bilo. Prijavio se na audiciju, došao je i taj poziv da dođe u Sarajevo i to je to.

Suze, euforija

Audiciju je prošao bez ikakvih problema. Sretni 12-godišnjak u tom trenutku nije niti razmišljao niti mogao pretpostaviti što će se događati u sljedećim emisijama.

"Ja sam samo čvrsto odlučio da ću raditi ono što najviše volim i najbolje što znam. Sve je to na kraju donijelo rezultate", kaže.

Vjerojatno nitko, tko je gledao, neće zaboraviti kako je otpjevao pjesmu Jennifer Hudson "One night only". Suze u žiriju, suze u publici, a i Marka su svladale emocije na kraju zadnjih taktova pjesme.

"Ne mogu kazati što sam u tom trenutku osjećao. Pomislio sam da sam dobro odradio svoj posao, dobro izveo pjesmu, moj se trud isplatio", govori nam naš mladi sugovornik koji na tome nije stao, već je i žiri i publiku, ali i ostale gledatelje ispred malih ekrana nastavio očaravati i svojim sljedećim nastupima.

Za sve svoje pjesme koje bira ima pomoć svojih roditelja te dviju sestara Katarine i Ivone. Njihovo mišljenje je veoma važno Marku, kao i njihova podrška koju ima od samog početka nastupanja.

"Od trenutka kada me pitao može li se prijaviti u emisiju, Marko je imao potporu cijele obitelji, ali ni ja ni nitko u tom trenutku nismo mogli ni pretpostaviti što će se sve događati kroz te emisije. Danas, kada analiziram njegove nastupe i kada vidim koliko je pozitivnih emocija izazvao ne samo u BiH nego i šire svakako da sam kao roditelj ponosna na svoje dijete", kaže mama Luca priznajući kako svaki njegov nastup kod nje izaziva strahovitu nervozu, pa pomalo i onaj roditeljski strah hoće li negdje pogriješiti, hoće li uspjeti izvesti na najbolji mogući način to što je spremao. Pokazalo se -neopravdano.

Iako se o Marku već govori kao o velikoj zvijezdi, u očima njegovih roditelja on je još uvijek samo njihovo dijete.

"U obitelji, on je naša prava mala zvijezda. Sve što želim je da moj Marko bude sretno dijete kao i ostala djeca ovoga svijeta i da radi ono što najviše voli", kaže ponosna mama.

Podrška cijele Rame

Na odlične nastupe Marka Bošnjaka u glazbenoj emisiji "Pinkove zvjezdice" na poseban su način ponosni njegovi prijatelji u OŠ Marka Marulića u Prozoru, kao i ravnatelj i nastavnici ove škole. "Ponosni smo na Markov uspjeh u emisiji "Pinkove zvjezdice", jer se kroz njegove nastupe promovira i naša škola i cijeli kraj iz kojeg Marko dolazi", kazala je razrednica Marija Lončar.

Cijela ga škola podržava u cijeloj ovoj priči, a Marko im se od srca zahvaljuje.

"Hvala svim nastavnicima, a osobito ravnatelju Slavi Biliću i razrednici Mariji Lončar koji imaju razumijevanja za moje odlaske na natjecanja u Beograd", kaže ovaj učenik 7. razreda. Zahvalama se pridružuje i mama Luca:

"Mnogi nam pomažu. A mi im se od srca zahvaljujemo. Posebno želim izdvojiti načelnika općine Prozor-Rama Jozu Ivančevića koji Marku daje bezrezervnu podršku i pomogao nam je pri odlasku u Beograd. Kao i svima koji nas podupiru u svemu ovome".

Dnevni list