Mario Knezović: Otkako sam postao majka, ništa ne stižem

Zoster, Mario Knezović, Mario Knezović, Zoster, Mario Knezović, Zoster, Grupa Zoster, Mario Knezović, Zoster

I otada, ne krije, njegov život dobio je novi smisao i nove navike. Tako smo ga telefonskim pozivom u Zagrebu zatekli baš u vrijeme dok je kuhao ručak. Njegova supruga, glumica Dijana Vidušin, bila je na snimanju serije "Zlatni dvori", a Mario se prihvatio posla.

Gulim luk

- Nisam prije kuhao, to je došlo s djecom. Pripremam piletinu i rižu, a i nije mi problem, kao mnogim kućanicama, smisliti šta ću spremiti, šaram pomalo. Djevojčice su još male, jedu, ne znaju se požaliti. Šta god napravim, jedu i šute. Tako je sad-zasad... - govori Knezović.
Za nekoliko dana Knezović će se zaputiti prema rodnom gradu, gdje će od 24. do 30. studenoga biti održan Mostar Film Festival, na kojem će zatvorenu premijeru imati film „Mrtve ribe plivaju na leđima". Mario u ovom ostvarenju ima jednu od uloga. Riječ je o festivalu koji je izrastao iz manifestacije „Dani filma Mostar", na čijem čelu je Mariov brat, glumac Slaven Knezović.
- Manifestacija je prerasla u festival i to je divno. „Zoster" će svirati u večeri otvaranja... Da ne pričam sada o tome dok gulim luk - uz osmijeh govori Knezović.
Noć nakon Mostara, "Zoster" će svirati u popularnom okupljalištu "Piramida" u Bihaću, da bi svirka u sarajevskom "Cinemasu" 23. prosinca došla kao šlag na tortu.
- Koncertom u „Cinemasu", na neki način, koncertno zaključujemo album „Srce uzavrelo.

Dobra ekipa

Zanimljivo je da su ga tiha filmska karijera i ostvarenje "Import" bh. redateljice Ene Sendijarević u svibnju odveli na crveni tepih festivala u Kanu i Sarajevu, a posljednja u nizu lijepih vijesti je nominacija za Oskara.
- "Import" je kratki film i super mi je bilo raditi s Enom i Alenom Džebom. Za Oskara ga je nominirala Nizozemske, gdje je Ena odrasla i gdje živi. „Import" se stalno negdje prikazuje, živi festivalski život, ali, da budem iskren, otkad živim život majke, ne stižem ništa, nemam kad, ne znam gdje sam - iskren je Knezović.
Video za pjesmu „Osjećam se"
Nakon spotova „Gavrilo", "Brod koji tone", "Volio sam te", ljubitelji mostarskog benda uskoro će moći vidjeti i ekranizaciju pjesme "Osjećam se", za što je zadužen producent Miki Olabari.
- Miki na tome radi, za desetak dana imat ćemo točne informacije kada izlazimo sa spotom. Ali, bit će to prije novih pjesama sasvim sigurno - kaže Knezović.
Vrijeme je za nove pjesme
- Naredne godine idemo raditi nešto novo, nešto malo postoji na papiru, ali treba ozbiljno sjesti i posvetiti se tome. Vrijeme je za nove pjesme - poručuje Knezović. (Avaz)