Marina Radoš: Jutarnje šamaranje

Marina Radoš, jelka, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, riječnik, duvno, Marina Radoš, Marina Radoš, vukovi, Marina Radoš, Marina Radoš, Valentinovo, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Uskrs, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, HŠK Zrinjski, Marina Radoš, mama, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Mostar, Marina Radoš, jesen, Marina Radoš, Marina Radoš, Dunja, Marina Radoš, Marina Radoš, žensko, Marina Radoš, Marina Radoš, pušenje, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, zagrljaj, Marina Radoš, žene, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Valentinovo, Marina Radoš, žena, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš, Marina Radoš

Kako ćete ga provesti? Započnite sa Jutarnjim šamaranjem kretena u sebi koji živi po pravilima. Danas, samo danas.

7.10. je moj omiljeni dan u godini. Ja ga uvijek koristim kao Dan bez pravila. Ajmodera, svi!

1. Ona ti nedostaje? U ovih mjesec dana se pretvorila u softver? Ne budi konj. Uzmi to zadnji para što imaš, plati kartu do grada u kojemu studira, ona će istrat cimericu, živit ćete dva dana u krevetu svakako, a kući ćeš se vratit kako se vratiš! Jednom se živi! Ajde, mrš na kolodvor!

2. Izgubili ste godinu na faksu i bojite se otić kući? Mrš kući. Revi, moli i plači jer si glupa, lijena i neodgovorna. Mater i ćaća će ti oprostit za misec dana. Ti sebi neš nikad, ali šta - ni prvo ni zadnje.

3. U vezi si pet godina. Veza ti se svodi na kavu u gradu i šašu u polju poslije kave. Tribalo bi se ženit, a tebi se ne da udavat. S udajom te more tetke, strinke i komšiluk. NEMOJ SE UDAVAT! Živiš li ti sebi ili tetkama? Moraš li se ti udavat samo zato što ste pet godina u vezi i on je ok? Ne moraš. Ostavi iza sebe sve ono što te ne čini sretnom.

4. Gladna si ko pašče i na medicinskoj si dijeti jer te ubijaju ove po instagramu slikama iz teretane, u novim krpicama, na ljuljački, bez ljuljačke, a baš ti prahnulo u Mek? Otiđi u Mek! Zablistaj bolan od unutarnjeg zadovoljstva koje se ne vidi na Instagramu!

5. Osto ti je još jedan ispit, a tebi se ne da učit? Radije gledaš Seks i grad i analiziraš svoj ljubavni život koji je zadnji put imao događaj dok je Kosovo bilo srce Srbije? Uzmi knjigu, glupačo! Knjigu! Sve bjednice koje su na početku faksa mislile da je Filozofski fakultet samo za filozofiju su diplomirale i ubiše te statusima po fejsu, a ti ležiš i gledaš seriju. Ili uči ili se rokni!

6. On ti je napet već pet godina. Ali, eto, ti fina, nisi dr. Olja, šta će svit pomislit? Poljubi ga u sri Pinka! Žvači ga do osam ujutro! Budi dr.Olja jednom u životu! Ispuni sebi tu bjednu želju jer te sutra može pokupit kamion, a nisi ga poljubila.

7. Car ti već deset dana govori (čitaj sere) kako ima problem koji mora riješiti u roku od pola godine, i da ne želi da ti budeš dio toga, te da ga čekaš dok se sredi. BLOKIRAJ GA ODMAH! ODMAH GA BLOKIRAJ! (ustvari kad zažvališ ovog u Pinku)

8. Pogledaj u svoj krevet jutros - Ako u njemu već mjesec dana nema onoga tko je trebao biti tu, neka više nikad ne bude u njemu. Pogledaj u svoj telefon. Izbriši sve brojeve koje nisi okrenuo u zadnjih pola godine i koji stoje tu samo, eto, tako, možda jednom... Ma mrš! Brojeve koje znaš napamet, a zoveš ih, ili te zovu samo subotom u 3:04 memoriraj pod: '' PRESKOČI GLUPAČO PIJANA SI''

9. Prevarila si momka neki dan? Grize te savjest? Rekla si mu da ideš spavati, a ustvari si bila vani do 4 ujutro s bivšim šanerom? Odmah raskidaj! Odmah mu reci da nije do njega nego do tebe. Bolje ti je to nego da se patiš priznavanjima, njegovim oprostima i osvetama. Pati ko čovik pola godine jer si glupa. Piši pjesme, pij, kukaj...

10. Živi život! Onaj pravi život koji ne postoji na ekranu mobitela i laptopa. Ispuni sebi svaku svoju želju koja neće povrijediti nekog drugog. Smij se odrazu u ogledalu. Kad se vozite, a počne padati kiša, zaustavite auto i izađite se ljubiti na kišu. Skačite po lokvama u bijelim majicama. Dajte zadnji dinar da usrećite nekoga koga volite. Sigurno na samrti nećete reći unucima: ''Jao, volio bih da sam živio malo normalnije, da sam više radio, da sam bio još sličniji ostalima...''

Upamtite, današnji dan, utorak, 7.10.2014. godine se više nikada, ali nikada neće ponoviti.

Marina Radoš