Marina Mamić, djevojka koja se pretvara u Juliu Roberts, Rihannu, Celine Dion...

Marina Mamić
... transformacije šminkanjem.

Gledajući kako se iz obične djevojke pretvara, primjera radi, u Džuliju Roberts ili Majkla Džeksona, nas je ostavila bez riječi, a upravo to je bio povod za razgovor.

Nakon što smo stupili u kontakt, Marina je sa oduševljenjem prihvatila da govori za Avaz.ba i ispričala nam svoju kreativnu životnu priču.

Ova mlada djevojka je rodom iz Dervente. Živjela je četiri godine u Heidenheimu u Njemačkoj, a njeno trenutno mjesto boravka je Zagreb.

Od eksperimentiranja do 100.000 pratitelja na društvenim mrežama

Kako je kazala, još od malena zanimala ju je umjetnost i tehnologija.

- Htjela sam postati sve, od pjevačice, glumice, književnice, umjetnice do dizajnerice videoigara, scenaristice itd... Na kraju sam se ipak najviše posvetila crtanju portreta, no kada sam otkrila šminkanje, odlučila sam zamjeniti papir licem - prisjetila se Mamić.

Marina se šminkanjem bavi već šest godina. Kako kaže, ideja za ovakvom vrstom šminkanja počela je od eksperimentiranja.

- Počela sam sve više eksperimentirati sa šminkom i shvatila sam koliko se sjenčenjem mogu izmijeniti crte lica. Kako sam prije voljela crtati portrete poznatih osoba htjela sam tu istu tehniku sjenčenja isprobati i na licu - kaže Mamić.

Pomislila je da bi tako nešto ljudima moglo biti zanimljivo te je svoje radove počela objavljivati na društvenim mrežama. I zaista, ljudima se dopalo, što dokazuje njenih više od 100.000 pratitelja samo na Instagramu.

Ako ste pomislili da je ovo lagan posao, varate se, jer često ne ispadne sve onako kako bi trebalo. Najduže je trajala transformacija u Tonija Montanu.

Marini je za jednu transformaciju potrebno od tri do deset, a ponekad i više sati, jer kako objašnjava, sve zavisi od crta lica.

Kao najveći izazov izdvaja transformaciju u Tony Montanu, koju je, kako kaže, ponavljala tri puta, a najlakša joj je bila Celine Dion, za koju su joj bila potrebna dva sata.

- Julia Roberts je također bila dosta teška transformacija i radila sam je dva puta. Prvi put 12 sati, a drugi put deset. No, isplatilo se, jer je to transformacija koju po medijima najviše dijele - kazala je Mamić.

Do sada je radila transformacije u Michael Jackson, Julia Roberts, Tony Montana, Johnny Depp, Angelina Jolie, Megan Fox, Kim Kardashian, Rihanna, Beyonce, Mariah Carrey, Sofia Vergara, Burak Ozcvit, Sarah Jessica Parker, Celine Dion, Nicki Minaj, Kanye West, Severinu, Željka Joksimovića, Kolindu Grabar-Kitarović, Zdravka Mamića, Luku Modrića, Vedrana Ćorluku, Jelenu Karleušu, Izeta Fazlinovića i još mnoge druge.

Pozitivne reakcije

A, o tome kako zvijezde reagiraju na njen rad, Mamić odgovara:

- Do sada sam, na svu sreću, imala samo pozitivne reakcije poznatih osoba u koje sam se transformirala, a i onih u koje nisam, ali su moje transformacije podijelili. Bili su ugodno iznenađeni i pohvalili su moj rad. Takva podrška i pohvala mi neopisivo puno znači i daje mi veliku motivaciju da se nastavim truditi.

Za kraj, Marina Mamić je podijelila za sve naše dame nekoliko korisnih savjeta prilikom šminkanja.

najvažnije je voditi brigu o koži,
dobro očistiti lice nakon šminkanja,
povremeno napraviti piling,
stavljati kremu na lice i obvezno se redovno umivati jer na čistu i njegovanu kožu i make-up puno ljepše sjeda.

Osim toga, imajte uvijek lijepo oblikovane i iscrtane obrve, jer one vam potpuno mogu promijeniti izgled.

Iako u svom poslu koristi težak make-up, Marina se privatno ipak odlučuje za prirodni, a to preporučuje svim ženama, jer smatra da se tako bolje ističe ljepota svake žene.