Majka iz pakla: Tjerala malodobnu kćerku na prostituciju

Malena se, zajedno sa 18-godišnjom prijateljicom, uskoro našla usred bolesnog igrokaza. Urinirale su i tukle "klijenta" koji se u hotelskoj sobi uživio u ulogu roba. Bezumnu je maštariju muškarac u 40-ima platio 1200 kuna.

Tri puta osuđivana

Novac su odmah morale predati "madam". Stravična je priča počela u srpnju 2006., a trajala je sve do kraja 2009. Bezobzirna je majka u lanac prostitucije uvukla još dvije kćerine prijateljice koje su, kao i već spomenuta, bile štićenice osječkih domova za djecu. "Široke je ruke" dvije od njih primila u svoj stan jer nisu imale kamo nakon što su, kao punoljetne, otpuštene iz Doma za djecu "Klasje". Odlučila je naplatiti svoju "dobrotu". Majka madam S. M. osuđena je na devet godina zatvora lani u travnju na Županijskom sudu u Osijeku. Njezin pomagač Dž. M. (28), čiji je posao bio rezervirati hotelsku sobu i pobrinuti se da djevojke u nju uđu, zaradio je 15 mjeseci iza rešetaka. No, Vrhovni je sud nedavno ukinuo tu presudu, ističući kako osječki sud nije dovoljno obrazložio zašto je ublažio kaznu. Inače, Županijski je sud kao olakotnu okolnost svodnici uzeo činjenicu što je majka četvero djece. No, naruku joj nisu išle tri prijašnje presude, među ostalim, za prijetnje i zloporabu kreditne kartice. Njezinom kolegi, pak, sud nije našao ništa otegotno, a u prilog mu je išlo što nije ranije imao problema sa zakonom. Iako je tvrdila da nije kriva, madam nije čekala da presudu amenuje ili ukine Vrhovni sud, nego je tražila raniji odlazak na izdržavanje kazne. Iz pritvora u Osijeku prebačena je u požeški zatvor. Na toj je adresi bila i njezina kći pa joj je, doznajemo, vjerojatno željela biti bliže.

Poremećeni nagoni

Pitanje što ju je natjeralo da gurne kći u pakao i danas muči Osječane.

- Roditelj ima nagon da štiti dijete kako bi odraslo i održalo vrstu. No, ti nagoni mogu biti i poremećeni. Slanje kćeri u prostituciju može biti rezultat majčina uživanja ili ona u tome vidi mogućnost prihoda - kaže psihijatar dr. Vladimir Gruden. Potreba za novcem i preživljavanjem prelazi tako, nastavlja, sve društvene odnose. - Majka se podsvjesno vodi time da je "život takav" i da treba naučiti kćer snalaziti se - govori on.

Osim što ju je gurnula u vrtlog prostitucije, majka je maloljetnu kćer pretvorila i u svodnicu. Dok je i sama bila u Domu za odgoj djece i mladeži, kći je upoznala 16-godišnjakinju prema kojoj je S. M. ubrzo "pružila prste". Na majčin zahtjev tražila je od nje da zajedno zadovoljavaju jednog muškarca. Madam je kasnije prijetila da će sve ispričati odgojiteljicama ako joj ne predaju sav novac.

A cjenik je bio šarolik. Razodjenute su djevojke muškarci fotografirali za 50 kuna. Seksualni je odnos stajao 200 kuna, a plaćali su ga i mobitelom. Kada bi bila nezadovoljna zaradom, na djevojkama se iživljavala. Grebala ih je, čupala za kosu, nazivala kurvama i prijetila da će ih izbaciti iz kuće ako se više ne potrude.

Izvor: vecernji list