Lijepa Šeherzada: Zavodnica i u kući

Lijepa Šeherzada: Zavodnica i u kući
Samo sedam mjeseci pošto je rodila sinčića Alija, 28-godišnja turska glu­­mica Bergüzar Korel vratila se na set. Zvijezda serijala “1001 noć”, u kojem igra požrtvovnu maj­­­ku Šeherezadu, spremnu na sve kako bi zaštitila svoje dijete i po­­mogla mu, već snima novu sapunicu. Zbog glav­­ne uloge u serijalu “Bitmeyen Sarki” (Bes­kraj­­na pjesma), Bergüzar Korel se privremeno preselila u Smirnu, luku na obali Egejskog mora, udaljenu 560 kilometara od Istanbula.


Dok je mama na setu, njezinog sinčića čuva dadilja, a producenti su raspored potpuno prilagodili Bergüzarinim obvezama, tako da uvijek može u miru nahraniti i uspavati sinčića. Za to vrijeme njezin suprug, 40-godišnji glumac Halit Ergenc, koji joj je partner i u serijalu “1001 noć”, u Istanbulu priprema nove uloge, a svaki slobodni vikend pridruži se obitelji u Smirni.

- Za ulogu kafanske pjevačice Feraye, koja je izgubila glavu za muškarcem koji pripada drugoj, proteklih sam se mjeseci dobro pripremila: osim što sam pohađala satove pjevanja, riješila sam se prekomjernih kilograma koje sam nabacila u trudnoći. Bila sam na strogoj dijeti i svaki dan sam vježbala pilates. No, moje muke su neusporedive s Halitovim: ja sam u trudnoći dobila desetak kilograma, a moj suprug čak - dvadeset - smije se Bergüzar Korel i otkriva kako su za vrijeme njezine trudnoće oboje uživali u hrani i izležavali se.

- Halit se odlično snalazi u kuhinji i baš se potrudio da me razmazi pa sam se potpuno ulijenila. Ali je i njemu očigledno bilo vrlo fino sve što je skuhao. S druge strane, Halitu su kilogrami viška veoma dobro došli za ulogu Ate Demirela Atatürka, oca moderne turske države, koju je tumačio u dječjem povijesnom filmu. Ipak, morao je proliti mnogo više znoja od mene da se vrati u prijašnje stanje. 

Gloria.hr