Koliko su žene spremne platiti za idealnog partnera?

Svjetske elitne agencije specijalizirane za pronalaženje idealnih partnera ženama uzimaju velike svote novaca kako bi im pronašli što bolji kalibar muškarca. No, postavlja se pitanje da li im to polazi za rukom, piše b92.net.

Možda ćete nekad sresti par koji na prvi pogled izgleda kao i svaki drugi i nećete ni pomisliti da su možda za taj susret platili jako puno.

To je trend koji u sve većoj mjeri postaje uobičajena stvar, posebno među mladim profesionalcima koji zarađuju ozbiljne novce.

U posljednje dvije godine elitne dating agencije imaju sve više članova. Potražnja za njima je sve veća bez obzira na ekonomsku krizu. Izgleda da je bez obzira na sve, pronalaženje ljubavi nešto s čim jednostavno nismo spremni na kompromis.

Agencije izrade precizan i detaljan psihološki profil ljudi prije nego što ugovore neki susret kako bi mogućnost pogreške ili rizika bila sveden na manje od minimuma.

Vode računa o tome da potencijalni partneri potiču iz sličnog okruženja, da imaju slično ili isto obrazovanje, da imaju jednake ambicije, interese, hobije...

Većina bivših članova tvrdi da sami, bez pomoći agencije, svog idealnog partnera nikada ne bi našli. Ne bi ga sreli u kafiću ili upoznali preko prijatelja tvrdi žena koja je partnera našla zahvaljujući upravo jednoj od elitnih dating agencija.

Korisnici ovih usluga su u prosjeku 60 posto žena i 40 posto muškaraca, a logika njihovih usluga je jednostavna: Ako netko angažira agenciju za zapošljavanje da mu pronađe odgovarajućeg radnika za određenu poziciju, zašto to isto ne bi uradila i neka žena kada traži idealnog partnera?! To što taj gospodin Savršeni ženi možda neće odgovarati – pa to je sve stvar rizika u investiranju na koji treba računati.

Berkeley International je najelitnija takva agencija u Velikoj Britaniji, a cijena članarine se kreće od 6.000 funti (plus pdv) pa sve do 30.000 funti na godišnjem nivou.

Agencija tvrdi da je otvorena za sve koji su u stanju proći oštre kriterije uvodnog intervjua (psihoterapeut koji vas bombarduje gomilom najrazličitijih pitanja) ako, naravno, imaju dovoljno novca za početnu investiciju.

Ali ako već imate novac poželjno je i da budete vlasnica fantastične figure, njegovanog tijela i lica, u protivnom će vam biti jako neugodno iako vam nitko otvoreno neće reći da ukoliko nosite broj veći od 42, nema svrhe ni da pokušavate.

Za utjehu i muškarci prolaze kroz sličan dril i za njih vladaju ista pravila. Ako su niži od 185 cm, i dalje žive s roditeljima neće biti dobrodošli jer 'žene ne zanimaju mamini sinovi'.

A ako ste imali dovoljno sreće da vas prime ni to nije garancija za uspjeh. Posebno ako se u sve to zadubimo malo više i shvatimo da te agencije zapravo žive od ranjivosti usamljenih ljudi.