Kći joj nestala: Majka nakon 6 mjeseci naišla na jezivu objavu

Kći joj nestala: Majka nakon 6 mjeseci naišla na jezivu objavu

Tada 14-godišnja Rosemary Gullett iz Oregona nestala je 22. lipnja 2015. Nije se vratila iz noćnog izlaska, a njezina se majka nadala da je riječ samo o tinejdžerskom buntovništvu. No kad se ni nakon par dana nije vratila, a pritom se nikom nije javljala, njezina majka Maureen jako se zabrinula.

Prijavila je nestanak policiji, a potom su pretpostavili da je pobjegla od kuće. Pokrenuli su istragu, ali nije bila efektivna. No, s druge strane, javljali su joj se poznanici i prijatelji koji su tvrdili da su Rosemary vidjeli u gradu, te da je od nekih bježala kada bi joj prilazili, prenosi 24sata.hr.

Šest mjeseci nakon nestanka, majka je uspjela provaliti na kćerin Facebook račun. Fotografije koje je tada vidjela promijenile su tijek potrage.

Bile su svježe objavljene, a na njima je ispred ogledala djevojčica stajala u nepoznatoj spavaćoj sobi. Po naizgled običnom selfieju majka je vidjela da je njezina kćer ispod kiselog osmijeha i obojene kose jako, jako uplašena, pisao je Opposing Views.

Pomislila je da je Rosemary oteta te da je žrtva trgovine ljudima. Na društvenim se mrežama tada aktivirala i pozvala ljude da joj pomognu.

- Rosemary je u opasnosti. Pretpostavljam da je pala u ruke trgovaca djecom - navodila je u svojim objavama.

Njezin suprug ubrzo je na stranici Missing Persons Of America objavio sretnu vijest. Djevojčicu su pronašli, a istraga je pokazala da nije bila žrtva trgovine ljudima. Jednostavno je bila pobjegla od kuće. Tako je i sama policajcima tvrdila, no razlozi bijega nisu poznati.

Sa braćom i sestrama otada se nalazi u udomiteljskoj obitelji.