FOTO  Katarina Zovko Ištuk: Tko je Mostarka koja nas oduševljava svojim pjesmama?

Katarina Zovko Ištuk

Na upite mnogih čitatelja da znaju da su pjesme prelijepe al ne znamo tko je ta Katarina Zovko Ištuk. Mi smo već jednom pravili intervju s Katarinom, ali smo se ponovo potrudili kontaktirati je.

Katarina Zovko Ištuk je mostarska pjesnikinja i slikarica, kojoj je pored obitelji velika ljubav poezija. Jako skromna i poprilično škrta na riječima, kada mora pričati o sebi, ali za poeziju je uvijek spremna na razgovor, pa nam je ispričala, da pisanje poezije seže iz mladih tinejdžerskih dana kada dolaze prva zaljubljivanja i naravno to su bile isključivo ljubavne pjesme. No s vremenom su se njezini pjesnički pogledi širili i u drugim pravcima, pa je počela pisati pjesme pejzažnog, duhovnog, domoljubnog i povijesnog karaktera.

Katarina je izdala i jednu zbirku pjesama, pod nazivom Kako Lijepo Istina Stoji, i trenutno su u pripremi još dvije zbirke pjesama. Pitamo je kako je prihvaćena prva zbirka s ponosom nam je odgovorila da je preponosna na svoju prvu zbirku koja se prodala u čak sedamnaest zemalja diljem svijeta.

Na kraju smo zahvalili Mostarskoj pjesnikinji Katarini Zovko Ištuk, za poklonjeno nam vrijeme, poželjeli joj mnogo uspjeha u daljnjem radu i pisanju i da njezine nove zbirke čim prije ugledaju svijetlo dana i da nas ova skromna Mostarka i dalje oduševljava svojim stihovima.

HERCEGOVINA.info