Kandidatkinja za gradonačelnicu Beograda: Snimila sam pornić i uzimala kokain

...nakon objavljivanja informacije da je u prosincu prošle godine policija kod nje pronašla kokain.

Potom je u twitu upitala: "Zna li neko gdje se prodaje pribor za OTO?"

- Vazelin imam. Ostalo mi od prošlih izbora, kad sam snimila porno - napisala je Srbljanovićeva aludirajući na predizbornu kampanju za gradonačelnika Beograda iz 2008, kad su potencirane njene erotske scene iz filma "Zemlja istine, ljubavi i slobode".

Dramsku spisateljicu je 1. prosinca 2011. godine na beogradskom Dorćolu policija uhvatila s 0,87 grama kokaina, nakon čega je protiv nje podnijeta kaznena prijava. U međuvremenu, tužiteljstvo je podnijelo i optužnicu protiv Srbljanovićeve, pa će se ona uskoro pojaviti na sudu.

- Policiji je priznala da je kupila drogu za osobnu uporabu i da je "paketić" platila 60 eura. Ispričala je i da to nije bio prvi put da nabavlja kokain i opisala kako je kontaktirala s mladićem od koga je kupovala drogu. Taj iskaz, međutim, najvjerovatnije neće moći da se koristi tijekom sudskog postupka, jer saslušanju nije prisustvovao odvjetnik - kaže izvor Kurira iz Palate pravde.

Srbljanovićeva je potom angažirala branitelja, pa je 7. veljače, na saslušanju kod istražnog suca Višeg suda u Beogradu, odlučila da se brani šutnjom.

- Za posjedovanje droge slijedi novčana, ili kazna do tri godine zatvora. U ovakvim slučajevima, najčešće se izriče novčana, ili uvjetna kazna zatvora - objasnio je izvor iz Palate pravde.

Biljana Srbljanović bila je kandidat LDP za gradonačelnika Beograda, a udata je za bivšeg francuskog veleposlanika u Beogradu Gabrijela Kelera. Dramaturgiju je diplomirala 1995. godine. Kao student, napisala je scenario za 13 epizoda serije "Otvorena vrata". Napisala je sedam pozorišnih komada i glumila u četiri filma. Dobitnica je nagrada: "Slobodan Selenić", Osvajanje slobode, Sterije 2007 i Statuete Joakim Vujić.