Kako preživjeti prvu godinu braka

Stoga poslušajte nekoliko savjeta koje nudi portal savjetnica.com kako preživjeti prvu godinu braka i stvoriti preduvjete za uspješan nastavak života.

1. Pronađite kompromis - Svaka osoba je navikla probleme rješavati samostalno, te važne odluke donositi bez pomoći drugih, no da bi brak uspio kada kročite u zajednički život za sve što planirate učiniti morate se posavjetovati s partnerom. U braku su oba supružnika ravnopravna s toga odluke se moraju zajednički donositi.

2. Razgovarajte o financijama - Nakon vjenčanja, obavezno povedite razgovor o financijama. Partneru otvoreno iznesite svoje financijsko stanje, koliko ušteđevine imate, da li ste kreditno zaduženi, te napravite zajednički budžet. Najviše brakova i propada upravo zbog financijskih poteškoća, te je zbog toga jako bitno na samom početku braka povesti razgovor o financijama.

3. Zajedno uredite stan - Iako je često jedan partner pasivan kada je u pitanju uređivanje stana te odluku o dekoraciji i odabiru namještaja prepušta onom drugom, ne dopustite da se to i vama desi. Zajedno donosite odluke o tome kakav namještaj kupiti, gdje ga smjestiti, kojom bojom okrečiti zidove... Zajedničko uređenje će biti zabavno, te ćete na taj način izbjeći kasnije nesuglasice i prigovaranja zbog nečega što se ‘našlo' ili ‘nije našlo' u stanu.

4. Pazite na ‘liniju' - Istraživanja su utvrdila da se novovjenčani supružnici nakon vjenčanja udebljaju i do devet kilograma. Često se dešava da zbog brojnih obaveza partneri prestanu brinuti o svom tijelu i time načine veliku pogrešku. Ne dopustite to sebi već neprestano održavajte kondiciju.

5. Ostvarite dobar odnos s partnerovom obitelji - Iako možda niste u dobrim odnosima sa partnerovim roditeljima, sada kada ste u braku morate se potruditi pronaći ‘zajednički jezik' s njima. Pozovite ih na ručak, otkrijte šta vole, obradujte ih nekom sitnicom, time ćete učiniti veliki korak naprijed u očuvanju braka, te unijeti više mira u bračni život.

6. Izlazite što češće - Poznato je da novovjenčani supružnici sve manje pažnje posvećuju izlascima, no kako savjetuju stručnjaci, ključ uspjeha jeste upravo odvajanje vremena za provod. Izaberite dan kada oboje imate vremena i kada niste umorni od posla, te izađite na večeru, prošetajte i zabavite se kao što ste to nekada činili.

7. Mali trikovi - Ne zaboravite da je seks jedan od čimbenika radi kojeg brakovi i opstaju. Izdvojite vrijeme, prošetajte po radnjama, kupite seksi donje rublje i seksi igračke, te s vremena na vrijeme ponovo zavedite partnera. Tim sitnicama ćete svakodnevno osvježavati vašu ‘vezu' i učiniti brak dugotrajnim.