Kako postići više energije za bolji seksualni život?

1. Odredite pravi trenutak za ljubav

Jedno je istraživanje pokazalo da će više od 70 posto žena prije odabrati spavanje nego seks. Psihologinja Laurie B. Mintz smatra da je za zadovoljavajuć seksualni život potrebno malo truda i ne uvijek čekati kasne večernje sate za intimu s partnerom. Razina testosterona koji podiže libido u večernjim je satima i kod muškaraca i kod žena najniža. Ujutro je pak razina testosterona najviša pa probajte jutarnji seks koji će vas ujedno i razbuditi.

2. Energija sunca u rano jutro za razbuđivanje

I prije nego pristavite kavu na štednjaku, pokušajte se "napiti" malo sunca. Istraživanje Centra za spavanje i neurobiologiju na sveučilištu Pennsylvania pokazalo je da je sunce ključno za razbuđivanje tijela i mozga. Izlaganje suncu oslobađa tijelo od melatonina koji nastaje kao posljedica spavanja.

3. Bez gladovanja na poslu

Mnogo ljudi ne ruča kako treba na poslu, pa im razina energije tijekom popodneva pada što ih dodatno iscrpljuje i do navečer su vrlo umorni. Jedna prijašnja studija otkrila je da će preskakanje bilo kojeg obroka samo voditi daljnjem umoru i i iscrpljenosti na kraju dana.

4. Pokrenite se

Kretanje i tjelovježba tijelu i mozgu daju više energije. Vježbate li dnevno do pola sata lakše će vam biti obavljati zadatke na poslu. Mišići koji se aktiviraju aktivnošću osiguravaju bolji protok krvi tijelom pa tako i mozgom.

5. Nadoknadite magnezij

I vježbanje može iscrpiti organizam i ukrasti energiju za večernje aktivnosti. Manjak magnezija može uzrokovati više otkucaja srca što traži više kisika pa ćete teže obavljati sve ostale obaveze i imati manje snage. Zato je važno nadoknaditi magnezij koji ste iznojili. Osim dodataka, magnezijem su bogati bademi i bučine sjemenke.

Huffingtonpost