Kako postati kučka i dobro se udati

To je samo dio savjeta koje su primile naše majke i bake kako bi si na vrijeme osigurale i zadržale supruga. Danas su stvari sasvim drugačije, dobre djevojke ostaju usidjelice dok muškarci naprosto lude za ženama koje su karakterne kučke ili, kako bi ih neki nazvali, gadure, piše portal za sklapanje poznanstava HocuSpoj.com.

Želite li se dobro udati, zaboravite priču o dobroj i krotkoj ženici, poručuje stručnjakinja za veze Sherry Argov, autorica serije knjiga u kojima opisuje muško ženske odnose.

Ono što je dostupno, nije privlačno
Zamislite kako bi izgledao svijet da su stvari drugačije, svijet u kojem bi muškarci kuhali i skupljali prljave čarape po stanu. Zamislite da u tom svijetu muškarci od svoje desete godine sanjaju o vjenčanju u bijelom i roditeljstvu. Zamislite da svaku večer čekaju vaš povratak s posla u svilenim bokserica i kaubojskim čizmama očekujući da ih obljubite. Sada im dodajte i vječno pitanje - „Hoće li me zaprositi?" Zar i vi ne biste imali plan za bijeg kojega biste realizirali u prvoj prilici?

„Tijekom istraživanja za moje knjige muškarci su mi govorili da je samosvjesnih žena vrlo malo, a da ih upravo takve žene najviše privlače", objašnjava Argov koja smatra da su ženski časopisi krivi za to što se suvremena žena ponaša kao polugola očajnica koja samo što ne nosi majicu s natpisom „Odaberi me!".

Ono što je dostupno, nije privlačno, savjetuje autorica, uspoređujući današnje djevojke s muškim gubitnicima koji na prvi spoj dolaze s dva tuceta ruža. Čak i ako muškarac spava s vama, ne znači da u njegovoj budućnosti ima mjesta za vas. Pojavi li se u njegovom životu snažna, samosvjesna žena-kučka, postat ćete prošlost.

Ponašajte se kao kraljica
Jednom kada odaberete svoju 'žrtvu', važno je znati prvo pravilo uspješne veze: Što se jače usredotočite na izdizanje same sebe, to će se on više truditi da bude više na listi vaših prioriteta i više će vas poštovati. Poštovanje je osnovni sastojak dugoročnih planova kada su veze u pitanju.

Ne pristajte da muškarac utječe na vaš način odijevanja, šminkanja ili ponašanja u društvu. Jasno mu dajte do znanja da se ne namjeravate prilagođavati njegovom životnom stilu. Umjesto da se pitate hoće li vas oženiti, zapitajte se kakve koristi imate od njega. Kako se osjećate nakon večeri provedene s njim? Što vi dobivate od tog odnosa?

Ne osjećajte dug prema muškarcima koji vam se udvaraju i s kojima izlazite. Niste na ništa obavezni. Ako vam Igor pokloni ulaznice za koncert vaše omiljene pop zvijezde, nema razloga da umjesto njega na koncert ne povedete Aleksandra, ako mislite da ćete se s njim bolje zabaviti, savjetuje Argov. Posložite li priču na ovakav način, muškarac će 'polomiti noge' da bi bio s vama.

Kako postati kučka

Muškarci ne žele ponizne ženice
Biti kučka ne znači pregaziti sve moralne principe. Žena-kučka nije nepristojna, pretjerano agresivna ili glupa. Naprotiv, možete pokazati brigu za druge, ali nikada kompromisima ne ugrožavajte sebe. Pogrešno je uvjerenje da muškarci žele poslušne lutkice koje će im posluživati pivo dok oni s rukom u boksericama gledaju nogomet.

Muškarci žele zanimljivu, a ne savršenu ženu
Vijek trajanja savršenih, slatkih i prelijepih žena u vezama je vrlo kratak. Jednom kad ih osvoje, muškarci naglo gube interes za svoje takozvane 'trofejne komade'. Dobar primjer za to su izbori ljepote koji svake godine izabiru nove nesretnice koje će život provesti u ganjanju nogometaša. Ako budu imale sreće, završit će s prstenom kakvog ostarjelog biznismena sumnjive reputacije.

Pokušate li muškarca osvojiti svojim savršenim manekenskim hodom, usklađenim modnim detaljima, hihotanjem u pravim trenucima, već ste si u startu nalijepili etiketu 'privremene zabave'. Stavite se u njegov položaj; što biste napravili s takvim umjetnim frajerom koji za večeru naručuje dvije masline s niskokaloričnim preljevom?

Ako se trudite previše, muškarac će iskušavati vaše granice
Nikada, ali baš nikada, nemojte mijenjati svoje navike ili izgled zbog muškarca. Ako vam muškarac na drugom ili trećem spoju kaže kako voli žene s jarko crvenim ružem, a vi se na idućem spoju pojavite baš s krvavo crvenom bojom usana, zagrizli ste u mamac koji vam je bacio. Zaista, muškarci to rade. Pokušate li se već na početku veze prilagoditi, zaboravite na njegovo poštovanje. Kada god ste zabrinuti zbog tuđeg mišljenja, ta osoba smanjuje svoje poštovanje prema vama.

Postoji samo jedna definicija neodoljivo privlačne žene; to je ona koja se može i zna brinuti sama za sebe, tvrdi Sherry Argov. Takva žena neće uvijek odobravati poteze muškarca i svakoga može smjestiti na njegovo mjesto. To je žena čiju naklonost valja doslovno osvojiti.

Svatko može biti lijep
Jedna od najljepših žena svijeta Sophia Loren je jednom rekla - „Ljepota je ono što osjećate iznutra, a što se zrcali iz vaših očiju. Ljepota nije fizička." Upravo je u tome sažeta cijela istina. Muškarac dugoročno ne traži fizički savršenu ženu koja će ispunjavati njegove prohtjeve i oblikovati se poput gline.

Današnji, pomalo emaskulinizirani muškarac traži kompletnu osobu, ono o čemu su do sada sanjale generacije djevojčica.