Kako muškarci procjenjuju svoje šanse kod žena?

Zapravo je neobično što se žene stalno žale da ih se tretira kao seksualne objekte. Kao, ono, zamisli svinje, odveo me u kino i na večeru samo zato što se nadao seksu? Ili, đubre šovinističko, dao mi je povišicu nakon što sam mu se dva tri puta osmijehnula u prolazu? Kako je to na njenu štetu?

Žene, čini se, ne vide da im je nepresušna muška nada da će možda biti seksa najveći saveznik u postizanju raznovrsnih ciljeva… Tisućama i tisućama generacija naših predaka imamo zahvaliti na tome da se muškarcu ponekad diže i samo zato što mu se ona lijepo nasmiješila. Istina, to često dovodi do nesporazuma, a posljedice takvih nesporazuma su, na sreću, najčešće samo smiješne. Ipak, moramo se zapitati koja je to falinga u muškim glavama da se tako često preračunaju?

Pa stvar je zapravo dosta jednostavna promatrate li stvari kroz prizmu troškova i dobitaka. Muškarac koji pogrešno procijeni da ima šanse za malo 'valjanja u sijenu', a dotična se zapravo nasmiješila samo iz pristojnosti, riskira samo modricu-dvije na svom egu: ona će ga ismijati, možda će mu čak zalijepiti i šamarčinu, ako je baš onako balkanski pretjerao, i to je to… nikom ništa, život ide dalje.

Nedavno je jedan američki trgovački lanac bio suočen s nizom tužbi od svojih blagajnica zbog maltretiranja koje su doživljavale na poslu. Naime, uprava je izdala naredbu da se svaku mušteriju nakon što plati, mora pogledati u oči, široko se nasmiješiti i reći: 'Hvala, dođite nam opet.' Nimalo neobična socijalna situacija, rekli biste, prizor koji se često vidi. Blagajnici nisu iskusili nikakve neobične ili neugodne posljedice ove uredbe.

Međutim, broj blagajnica koje su u sljedećih nekoliko mjeseci prijavile maltretiranje, uhođenje ili barem samo dodijavanje od strane muških mušterija drastično se povećao. Čak i u ovako potpuno neutralnoj socijalnoj situaciji mozak dotičnih kupaca je izračunao da se ona smješka baš njemu i da joj je, očigledno, on silno seksi te se želi naći s njim u nekoj ležernijoj situaciji.

I sad pitanje svim našim čitateljicama: budite poštene pa recite koliko ste se puta našle u sličnoj situaciji? I koliko ste je puta iskoristile u svoju korist? Uostalom, zašto ne? Kad vam je već majka priroda udijelila moć manipuliranja tim bugom u muškom procesoru, što je ne biste upotrijebile? Najslađe u svemu je što se vi ničim ne obvezujete, ništa glasno ili riječima ne obećavate, nitko vas kasnije ne može optužiti da niste ispunile svoj dio dogovora, ta dogovora nije ni bilo! Njegov je procesor sam donio zaključke na osnovi pogrešnih premisa, tko mu kriv!

izvor: tportal.hr