Kako izabrati cipele uz haljinu – 4 glavna pravila

Kako izabrati cipele uz haljinu – 4 glavna pravila

Nikad nije lako naći nešto što će pristajati uz omiljenu haljinu, no mi znamo kako riješiti taj problem! Ovo su četiri najvažnija pravila.

Tijekom biranja cipela uz haljinu treba uzeti u obzir puno toga, od visine potpetice do općeg slaganja haljine i cipele. Važan je spoj boja, a upravo za to donosimo 4 najvažnije preporuke:

1. pravilo: Imati cipele u istoj boji kao haljina nije preporučljivo. Ako ste se odlučili za jednu boju, znajte da bi riječ trebalo biti o nekoliko nijansi te boje. Međutim, mi ipak preporučujemo malo više maštovitosti od bijelih cipela uz bijelu haljinu.

2. pravilo: Ako je haljina šarena, obuća treba biti u boji najsvjetlije boje na haljini. Ako je haljina bijela s crvenim, tražite bijele cipele, ako je žuta s plavim, tražite žute, ako je zelena sa svijetloplavom, svijetloplave, a ako je tirkizna s ružičastom, ružičaste.

3. pravilo: Ako je haljina neutralna i skromna, obuća treba biti upečatljiva. To će haljinu učiniti interesantnijom. Ova se preporuka tiče i male crne haljine. Jednostavnije je, naravno, obući crne cipele, no crvene bi cipele bile pun pogodak.

4. pravilo: Za šarenu haljinu potrebne su cipele u jednoj boji - u boji kože ili u jednoj od boja koje se nalaze na haljini.

cromoda.com