Kako ga preživjeti i kako se ponašati na prvom spoju?

U napad

Imate pravo, prvi spoj nije baš najugodnija stvar. Prvi spoj je rat živaca, gdje se treba boriti za teritorij i za pobjedu. Borba na sve ili ništa, gdje pobjeđuje onaj tko primijeni pravu taktiku. Žene su čudna bića. Ako su dečki na prvom spoju prehrabri, kod cure ostavljaju utisak da ih zanima samo seks. Ako se drže suzdržano, cure se pitaju jesu li im uopće privlačne. Upravo zato dečki trebaju zaploviti negdje između. I to tako, da lukavo provjerava što si može dozvoliti i kako će ga daleko cura uopće pustiti. Tako je, na prvom spoju granicu obično postave žene. Dečki su tako i tako uvijek za i naprosto samo čekaju, koliko će daleko uspjeti stići. Prvi spoj, razumije se, ovisi i o tome koliko se dobro par prije toga upoznao recimo putem telefona ili u pismima. Ako je riječ o spoju na slijepo, jasno da je glavni prvi utisak, o kome ovisi gotovo sve.

Bedasta pravila

Mnogi ljudi si za prvi spoj postave pravila. Recimo pravilo da neće ići dalje od poljupca. Ili ono da će glumiti određeni karakter. Da neće pokazati, što su zapravo. I da će se praviti boljima nego što jesu. Da će prikriti sve greške i naprosto odigrati ulogu savršene osobe. To može biti dobro, a može i jako loše, jer partner već na drugom spoju recimo otkrije vaše laži. Isto vrijedi za poljupce. Neki na njih čekaju bez problema, a drugima se čini glupo da su ih uopće morali čekati i da nisu sve odradile kemija i spontanost. S time što se dozvoli na prvom spoju većinom probleme imaju samo djevojke, koje se boje da će ih muškarci smatrati prelaganim pljenom. A s druge strane niti neki muškarci ne vole cure koje sve dozvole prebrzo, jer to uništi čar i igru lovca i pljena. Najbolje će biti da se prepustite mješavini srca i strasti, koja će vas nesumnjivo dovesti do pobjedničke kombinacije.

Možeš li pokazati da si oduševljen?

Kada je prvi spoj završen i kada se recimo vraćamo kući puni dobrih utisaka, jasno da opet dolaze problemi. U glavama nosimo pitanje možemo li potencijalnom partneru pokazati da nas je oduševio. Možemo li mu poslati pet porukica telefonom u kojima kažemo kako smo se zaljubili, da nam se ludo sviđa i da jedva čekamo da ga opet vidimo? Da li je to pametno, ili s time zapravo činimo grešku? Neki će reći da je to greška, a drugi će savjetovati da se je dobro prepustiti srcu i raditi stvari onako kako ih osjećamo. Nekim će ženama recimo goditi ako im muškarac odmah izjavi ljubav, a neke će to prestrašiti i čak odbiti. Isto vrijedi i za muškarce. Nekima će biti fino ako se osjete voljenima već nakon tri sata, a drugi će se zapitati čekaju li ih već sljedeći tjedan brak i dijete.



Mnoge žene na prvom spoju dozvole samo poljubac. (photoXpress)

Možeš li ići do kraja?

Stvarno, da li je dozvoljeno na prvom spoju seksati? Hm, čudno pitanje, na koje je vrlo teško odgovoriti. Neki kažu da je, a drugi da nije. Jedni tvrde da je to pametno, a drugi da je bolje pričekati. Neki odmah vole utvrditi da li im osoba odgovara i u krevetu, a drugi radije s tim čekaju i upoznaju osobu i drugačije. Mnogi parovi si upravo na prvom spoju zažele divlji seks i to i izvedu, a mnogi također unatoč želje radije pričekaju i otkrivaju se polako i sa puno romantike. Što je bolje i što lošije, teško je odgovoriti. Možda je ipak bolje malo pričekati i uvjeriti se da je stvar ozbiljna. Da muškarac ne želi samo seks i da je spreman na njega zbog ljubavi i malo pričekati. To je zapravo žensko oružje i dobar test, koji je moguć samo na prvom spoju.

Da li je dobro pružiti još jednu šansu?

A što ako sve pođe naopako? Ako je muškarac totalni kreten, a žena vrlo čudno i dosadno biće? Da li je prvi spoj dovoljan da se izvuče zaključak da li je dobro pružiti još jednu šansu. Popravni ispit, gdje se može pokazati nešto potpuno drugo. Mi kažemo da jest. Da drugi spoj može biti znatno bolji od prvoga, jer nema početne treme, a sudionici se bar malo bolje poznaju. Razumije se da opet sve ovisi o činjenici koliko je bilo naopako na prvom spoju i koliko je snažna želja za popravnim ispitom. Drugim riječima, drugi spoj je jednako težak kao prvi, što znači da vas sve do desetog čekaju potpuno isti problemi. Huh, da ne zaboravimo, prave teškoće započinju tek kada krene zaljubljenost. Tek tada dečko i cura naime utvrde da je prvi spoj doista bio samo beskrajno simpatična igra mačke i miša.

www.intimatemedicine.com.hr