Kako do savršenih nogu?

noge, izgled
Promjena svakodnevnih navika i uvođenje nekih zabavnih aktivnosti mogu napraviti čuda za tonus vaših nogu. Najvažnije je kretanje i izbjegavanje predugog sjedenja kao i križanja nogu kad sjedite.

Ovih nekoliko zabavnih aktivnosti daje jednako dobre rezultate kao i ciljane vježbe u teretani.

Hodanje

Pješačite na posao, od auta do kuće i posla i obvezno koristite stube umjesto dizala. Hodanje po stubama je odlično za istovremeno toniranje svake skupine mišića u nogama. U rukama nosite vrećice namirnica, rasporedite jednaku težinu u svaku ruku, a tako možete vježbati tijekom kupnje s punim košarama i dok pješačite kući ili hodate po stubama. Hodanje poboljšava cirkulaciju.

Vožnja bicikla

Vožnja biciklom na posao ili u slobodno vrijeme odlična je vježba za noge, ali ako niste u mogućnosti voziti bicikl u gradu, dobra zamjena je sobni bicikl ili steper. Ova vježba je dobra za mišiće lista, ali jača i bedra.

Ples

Zabavna aktivnost u paru i u društvu, ali i kad ste sami kod kuće. Upalite glazbu po svom ukusu i dajte si oduška kad vas nitko ne gleda. Ako volite izlaziti u klubove, plešite satima u visokim potpeticama. Plesom oko šipke, trbušnim plesom i salsom ćete održavati kondiciju, a i odlično se zabaviti.

Kod kuće vježbajte uz DVD

Joga i pilates su odlični za noge. Joga zahtijeva dugo zadržavanje određenog dijela tijela u istom položaju što jača i tonira mišiće, a u pilatesu je potrebno ponavljanje određenog pokreta, a to također učvršćuje mišiće, piše she.hr. Ukoliko vam trenutačno kućni proračun ne dopušta da upišete neku od ovih aktivnosti u specijaliziranim fitnes studijima, postoje DVD tutorijali pomoću kojih možete vježbati i kod kuće. Sve što vam treba je dobra volja i samodisciplina.

Igra s djecom na igralištu

Ako imate djecu, onda znate da je trčanje za njima i igranje dobra tjelesna aktivnost. Iskoristite sprave na dječjim igralištima za vježbanje.

Preskakanje konopa

Ova zabavna aktivnost koja vraća u djetinjstvo vrlo je zdrava i fantastična za noge.

Plivanje i trčanje

Jedna od najboljih sportskih aktivnosti za mišiće cijelog tijela pa tako i za noge je plivanje. A trčanje po brdovitim terenima daje najbolje rezultate.

Timski sportovi

Nije jednostavno skupiti nekoliko žena za formiranje ekipe za neki timski sport, ali kad god imate priliku, nemojte propustiti uključiti se u tenis, odbojku, nogomet, košarku, kuglanje i golf. A na rolanje i skejtanje, ukoliko ne možete nagovoriti prijateljice da idu s vama, možete i sami ili s psom, ako ga imate.

Dnevni list