Kada kažemo da smo iz Ljubuškog, mnogi se iznenade

Ljubuški, moda
"Pripremajući novu sezonu i prateći svjetski trend kombinacije prirodne kože s etnododacima, znali smo da je to upravo ono što želimo - oplemeniti svoj proizvod našim domaćim detaljem - tkanicom. Bacili smo se u potragu za tkalačkim stanom i već kada smo pomislili da su nam želje uzaludne, pronašli smo 83-godišnju Božicu Luburić u Studencima koja tka od svoje 19. godine. Uspjeli smo ostvariti svoju želju i jako smo ponosni što je danas njezina tkanica sastavni dio našeg proizvoda. Volimo se našaliti kako nam je sada jedini problem što Božicu ne možemo "tagirati" na društvenim mrežama, no priču o njoj uspjeli smo prenijeti i na ovaj način. Tkanicu smo ukomponirali i ona je danas široki prenosivi remen koji se može nositi na svim modelima torbi" - govori nam Ljubušanka Zdenka Udovičić, uspješna dizajnerica, čiji brend torbi i sandala osvaja svijet.

No, prema njezinim riječima, ovo nije jedina suradnja. U rad na tom modelu uključen je i bračni par Suzana Jagar-Vrkić i Emilo Vrkić iz Zagreba koji se bave dizajnom i ručnom izradom unikatnoga nakita, a izradili su zaštitni znak brenda Helenas - pero.

"Iskusili smo kako nas želje vode težim putem, no nismo htjeli ustuknuti i odustati od cilja, a taj je imati kvalitetan i poseban domaći proizvod koji može konkurirati svjetskim brendovima. Kada kažemo da smo iz Ljubuškog, mnogi se iznenade, no mislimo kako smo na dobrom putu to promijeniti" - poručuju iz Helenasa.

Vecernji list