Kada čujete od bivšeg 'želim da ostanemo prijatelji', evo što biste trebali napraviti

razvod - svađa
U svakom slučaju, to je bolje čuti nego da se raziđete na "pas - mačka".

Ali ako inzistira na tome da ste vi "super osoba i da zaista želi ostati s vama dobar prijatelj", ne možete se ne zapitati "ako sam super osoba u čemu je onda problem?"

I nerijetko će pripadnice nježnijeg spola kao "ruku spasa" prihvatiti ponudu za prijateljstvom, nesvjesne da će na taj način sebe mučiti još više, a i to će izgledati kao nepoštivanje sebe.

Razdoblje nakon prekida je teško i potrebno je što "bezbolnije" preboliti propalu vezu. Što biste zapravo trebale napraviti?

1. Prekinite svu komunikaciju! Ma koliko to zvučalo drastično, upravo to je ono što trebate učiniti. Ne dajte se zavarati izjavama da vam nudi "prijateljstvo" jer je dobra osoba. Da razmišlja o tome kako se vi osjećate, pričekao bi da "dođete k sebi, ojačate" i krenete dalje prije nego vam ponudi prijateljski izlazak, druženje, razgovore, odlazak na kave... To je moguće samo onda kada vam postane svejedno... Sve ostalo je mučenje.

2. Ne odgovarajte na poruke! Čak i ako je on prekinuo vezu i nakon toga se javlja, ne znači da se predomislio. Ne odgovarajte na njegove poruke. To je jedini način da se udaljite od njega i usmjerite se na nove pobjede u svom životu.

3. Ne pokazujte mu da vam je još stalo! Isto jedan od težih koraka za koji biste trebali smoći snage. Zna on i sam da vam je bilo stalo do njega, ali nemojte hraniti njegov ego srcedrapajućim porukama u kojima mu otkrivate da iako vas je ostavio vi i dalje njega volite. Čemu? On je krenuo dalje. Krenite i vi!

4. Čak i ako pokaže da mu je još stalo, ne razbijajte svoju obranu! Ako samo malo popustite opet ćete biti na početku procesa prebolijevanja, a on će se naviknuti na to da "može napraviti što želi", a vi ćete oprostiti - svaki put.

vecernji list