Je li pogreška pogledati u poruke na mobitelu partnera?

partner, poruka, rooming
Ako jeste i ako ste to zaista i učinili, napravili ste pogrešku.

I niste jedini, mnogi imaju priliku zaviriti u privatnost svojih partnera u današnjici kada je nezamislivo biti bez pametnog telefona, a time i svih komunikacijskih kanala i informacija u samo jednom uređaju.

Istraživanje provedeno 2014. godine, koje je provela tvrtka Avast, pokazalo je da jedan od pet muškaraca i jedna od četiri žene provjeravaju poruke na telefonu osobe s kojom su u vezi.

"To je vrlo delikatna situacija", poručuje Stephanie Macadaan, terapeutkinja iz Los Anglesa.

"Ako to radite, to pokazuje nedostatak povjerenja u vezi, a to se ne riješava na takav način. Ako svom partneru ili partnerici ne vjerujete, vrijeme je da sjednete za stol i o tome otvoreno porazgovarate. U suprotnom, pogledom u poruke možete doći do krivih zaključaka za koje niste tražili pojašnjenje ili ste unaprijed osudili vezu na propast."

"Provjeravanje privatnih poruka je znak očaja, "kaže terapeutkinja Elisabeth LaMotte i osnivačica DC Counseling & Psychotherapy Centra.

Ipak, neki će se upustiti u to nakon što su razgovarali s partnerom ili partnericom i nisu dobili zadovoljavajuće odgovre pa će potražiti "dokaze" na ovaj način, da se uvjere je li druga strana govorila istinu.

Takav nečiji potez ne treba odmah naići na osudu vlasnika pametnog telefona jer treba imati na umu da je druga strana povrijeđena i u emocionalnoj boli zbog toga što je stavljena u situaciju u kojoj gubi povjerenje prema osobi prema s kojoj je u vezi.

Svakako bi trebalo održavati otvorenu komunikaciju u svakom odnosu kako se ovakve stvari ne bi događale, a trebalo bi i izbjegavati situacije koje mogu dovesti do nepovjerenja druge strane, poručuje La Motte.

vecernji.ba