Jako ljubomorni su obično vrlo inteligentniji ljudi

Studenti koji su sudjelovali u istraživanju trebali su zamisliti situaciju da u partnerovom inboxu pronađu poruku osobe suprotnog spola, primjerice, "što radiš kasnije" i slično...

Istraživači su otkrili da su studenti s najboljim prosjekom ocjena i kvocijentom inteligencije naburnije reagirali na dvosmislene poruke koje se šalju njihovim partnerima.

Samokontrola je izrazito prisutna kod inteligentnih ljudi, a oni obično i teže perfekcionizmu. Zato ih strašno može uznemiriti činjenica da potencijalna nevjera njihovih ljubavnih partnera može potkopati njihov pokušaj uvođenja savršenstva. Iako je ranije dokazano da su žene ljubomornije od muškaraca, pripadnici snažnijeg spola su zapravo više bili ljubomorni ako je poruka u sebi sadržavala - emotikon.

- Muškarci su ljubomorni na seksualnu nevjernost, dok su žene više ljubomorne kod emocionalne nevjere. Zato namigujuće emotikone najvjerojatnije percipiraju kao koketne, možda čak i seksualno sugestivne, što može objasniti zašto su muškarci više ljubomorni u ovom stanju - kazao je profesor psihologije Denise Friedman, piše Daily Mail.

vecernji.hr