Ispovijest Berlusconijeve bunga bunga djevojke Anie

ispovijest, Ruby, Silvio Berlusconi
...Lela Morea, izdao kratku zapovijed: "Večeras ideš u Rim, na jedno rođendanske slavlje. Iskočit ćeš iz torte i slavljeniku otpjevati ‘Happy Birthday'. Momci će doći po tebe".

Ne znajući o kakvom je slavljeniku riječ, po nju su došli službeni vozač i pratnja s limuzinom. Šutljivi dvojac nakon nekoliko sati vožnje doveo ju je pred golemu vilu u Rimu. Decentno našminkana, odjevena u skupu haljinu marke Dior, kročila je u veliku dvoranu gdje je 72. rođendan, kako je poslije doznala, glavom i bradom proslavljao talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Zbunjena Ania Goledzinowski i dalje je dobivala samo šture i strogo pragmatične upute što činiti. Kad i kako treba iskočiti iz slavljeničke torte koju će konobari dovući do sredine stola za kojim je sjedio raspoloženi premijer u društvu prijatelja i dama, koji je te noći zagazio u osmo desetljeće života. Po strci koja je vladala među konobarima i velikim osiguranjem znala je da se nije riječ o običnom domaćinu. Nije ni slutila da će za nekoliko minuta pjevušiti prvom čovjeku talijanske republike. Uoči svog erotskog nastupa upozorili su je da rođendan slavi premijer Berlusconi. Ušla je u improviziranu kutiju koja je izgledom podsjećala na slavljeničku tortu.
Bio je oduševljen

Ania, koja danas priznaje da je i tada bila pod utjecajem narkotika, nakon nekoliko minuta iskočila je iz kutije pjevušeći pred talijanskim premijerom "Happy Birthday, mister president".

- I on je bio vrlo iznenađen - prisjeća se za razgovora koji smo s njom vodili na tajnoj lokaciji u Međugorju na kojoj živi u posljednje vrijeme. - Bio je raspoložen, smješkao se i zapljeskao je iznenađenju koje su mu priredili prijatelji - kazala je Ania.

U jednom se trenutku, kaže, osjećala kao Marilyn Monroe koja je istu pjesmu pjevušila tadašnjem predsjedniku SAD-a Johnu Kennedyju, Sve joj je to izgledalo zanimljivo, simpatično. Ostali dio rođendanske večeri u Berlusconijevoj vili naša je sugovornica, kaže, provela loše jer se nije dobro osjećala. Zna da je bila pripremljena gala večera, da su gosti plesali te da je ona ubrzo nakon toga vraćena na spavanje u svoj stan. Premijer Berlusconi ni jednom svojom gestom nije izišao, prisjeća se Ania, iz gabarita uglađenog ponašanja. Smiješio se i živo komunicirao s gostima i damama o čijim imenima i statusu u društvu i politici simpatična Poljakinja ništa nije znala.

Rođendanska točka koju je izvela za talijanskog premijera bila joj je neka vrsta impulsa da nastavi posao manekenke u agenciji. Stalni izlasci, noćni tulumi začinjeni alkoholom i narkoticima, skupa garderoba, gala večere, druženja s "kremom" talijanskog jet-seta i iznadprosječna primanja bili su dio njezina svakodnevnog okruženja. Svijet glamura, za koji talijanski jet-seteri, kao nitko u Europi, imaju istančan osjećaj, brzo je navela mladu Poljakinju, koja svojim izgledom podsjeća na poznatu hollywoodsku glumicu Scarlett Johansson, zaboravi teško djetinjstvo i još težu mladost provedenu u hladnim i vlažnim sobama predgrađa Torina, gdje je sa 17 godina završila u lancu prostitucije.

Život s nasilnim očuhom i problematičnom majkom i bijeg iz rodne Varšave zamijenila je svijetom hedonizma, medijske pozornosti, druženja s poznatim sportašima, glumcima, biznismenima... koji su imali sve. Danas, dok drhtavim rukama gužva jastuk u jednoj od skromnih soba međugorskog motela, tvrdi kako ipak, kad odmota cijelu svoju prošlost, nije bila nijedan dan sretna.

- Nisam bila sretna, a imala sam više nego što mi je trebalo. Družila sam se s muškarcima, ali nijednog nisam zavoljela. Ni s jednim nisam vodila ljubav zato što ga stvarno volim. Vodila sam ljubav onako hladno, po potrebi, bez nekog jasnog emotivnog zadovoljstva, pod utjecajem alkohola i opijata - nabraja Ania dok joj se u rubovima očiju gomilaju suze. S gorčinom u glasu, pokajnički, više za sebe, dometnula je da je "do sada išla pogrešnim putem".


Odbila posao kod Briatorea

Dugu tišinu prekidalo je povremeno škljocanje aparata našeg fotoreportera. A onda je 28-godišnja Ania Goledzinowska s puno više lakoće počela govoriti o tome kako je nakon svijeta hedonizma, gotovo preko noći, počela cijeniti duhovnost, materijalni minimalizam. Kako joj je danas draže guliti krumpire i hraniti kokoši u nekoj od pastirskih zajednica u Međugorju nego voditi agenciju milijardera Flavija Briatorea, nekadašnjeg šefa Renaultova tima Formule 1, gdje ju je čekao posao.

- Klik se dogodio prije dvije godine - započela je Ania priču o svom duhovnom preporodu, ali s nešto više živosti u glasu nego kad je govorila o Berlusconijevu rođendanu i zabavama.

- Tada mi je jedan prijatelj ponudio da otputujemo u Međugorje. Uopće nisam znala gdje je to mjesto, a pri spomenu crkve i svećenika dobivala sam osip.

Uvjeravanja prijatelja, čije ime nije htjela otkriti, slomila su je i došla je u Međugorje više iz hira.

- Otišli smo na Brdo ukazanja, ništa nisam osjećala, ništa nisam čula niti vidjela. Rekla sam osobi koja me je dovela da ovdje nema ništa, da je ovo sve biznis radi turista. Jedan smo dan pošli na brdo Križevac. Čovjek koji me doveo rekao mi je da idemo gore i, dok smo se penjali, rekao da mislimo pritom na posljednje sate Isusova života kad je nosio križ. Ja sam tada u sebi kazala - što bih ja mislila na to, ja sam došla zbog svojih problema, a još da mislim o Isusovima - kazuje Ania na rubu plača. Napravila je stanku i popila gutljaj vode.

- E, kad sam došla do treće postaje križnog puta, sjela sam i rekla svima da ne idem dalje. Tu sam čula neki unutarnji glas koji mi je rekao: "Došla si dovde. Ako ne odeš do vrha, nikad nećeš shvatiti zašto si došla ovamo". Nakon toga unutarnjeg glasa prvi put u životu uzela sam krunicu i počela moliti sve dok se nisam popela na Križevac. Kad sam došla do velikog bijelog križa, kao da me je dovela neka nevidljiva sila. Pala sam na koljena i počela glasno moliti. Čula sam te riječi: "Ania, moraš oprostiti svima onima koji su ti u prošlosti nanijeli zlo". Sjetila sam se Poljske, svoje siromašne obitelji, svog djetinjstva. Kad mi je bilo deset godina, umro mi je otac, a poslije me je zlostavljao mamin prijatelj. Sjetila sam se kako su me sa 17 godina doveli u Italiju.


Ironija sudbine

Mrzila sam sve, svoju mamu, sve... I gore sam na vrhu čula te riječi, ali još nisam bila sigurna. Otišli smo u zajednicu Novi horizonti, gdje je svjedočila jedna djevojka koju je zlostavljalo pet muškaraca. Kazala je da je oprostila. I shvatila sam samo da oni koji poznaju ljubav Božju mogu poznavati taj mir i radost - kazuje Ania.

Nakon što se vratila u Italiju, naša sugovornica pala je u tešku depresiju. Zvala je prijatelje, agenta je jednostavno ignorirala. Prvi se put u životu osjetila sretnom i voljenom, ali je tražila odgovore. Tada je zatražila da joj Isus pomogne da ono što je u Međugorju doživjela osjeti i prepozna. Povratak u radno okruženje u agenciji, stalni izlasci postali su noćna mora. Sudbina ju je dovela do Paola Enrica Berettu, sina sestre talijanskog premijera Berlusconija, balerine Marie Antoinette Beretta, koja je umrla prije dvije godine.

- Paolo je vidio kako patim. Vidio je što mi se događa i bio mi je uvijek blizu. U međuvremenu mu je umrla majka i on je patio, a ja sam bila blizu njega i iz prijateljstva se rodila ljubav. Prije godinu i pol dana odlučili smo da ćemo živjeti u čistom braku - ističe Ania.

Ironija sudbine dovela je Aniu u obitelj talijanskog premijera, s kojim se i upoznala, ali sad u svojstvu buduće nevjeste obitelji Berlusconi. Okupljali su se obiteljski, a o njegovu rođendanskom slavlju nisu razgovarali. Nakon što je s Berlusconijevim nećakom Paolom (inače direktorom Media-seta, medijskog koncerna talijanskog premijera) prije nekoliko mjeseci privatnim zrakoplovom obišla mondena svjetska ljetovališta, odlučila se ponovno vratiti u Međugorje. I tu čeka zaručnika Paola.

S Ruby se nisam družila, ali smo se dopisivale. Molila sam je da ode iz agencije

Iako su je talijanski mediji povezivali s društvom Marokanke Ruby (18), koja je postala poznata nakon što je u javnost "procurilo" da je ona jedna od Berlusconijevih djevojaka, Ania Goledzinowska to za "Večernjak" odlučno demantira.

- Dopisavala sam se s njom preko interneta, tražila od nje da napusti agenciju "LM-Menagment", i to je sve. Tražila sam da iziđe iz tog svijeta i nakon toga smo prekinule kontakte, ne znam uopće gdje se ta djevojka danas nalazi - kaže pomalo razočarana.

Nada se da će i Ruby shvatiti kakav je to svijet i da će je jednog dana vidjeti u Međugorju, obraćenu. Sudeći po posljednjim izjavama marokanske ljepotice, i ona je nakon skandala sa Silvijom Berlusconijem odlučila biti obična djevojka. "Nisam željela biti poznata. Sada se samo želim udati za svojeg zaručnika i biti kućanica. Showbusiness me uopće ne zanima. Želim opet biti stara Ruby i sa svojim prijateljicama jesti pizzu", kazala je Ruby.

Sve se, inače, dogodilo u noći između 27. i 28. svibnja kad je policija privela Ruby. Iz palače Chigi, sjedišta vlade, upućen je telefonski poziv policiji u Milanu da je Ruby nećakinja egipatskog predsjednika Mubaraka te da će se o njoj, s obzirom na to da je maloljetna, skrbiti Nicole Minetti, lijepa mlada regionalna povjerenica koju je na regionalnim izborima proljetos kandidirao Berlusconi, a koja se prethodno brinula o njegovoj zubnoj higijeni. Cijeli slučaj još "visi" po medijima. Ania za Berlusconija ima samo riječi hvale. Ona i njezin zaručnik bili su i u njegovoj vili u Arcoreu.

vecernji.ba