Incest podjelio Njemačku: S rođenom sestrom ima četvero djece

Incest podjelio Njemačku: S rođenom sestrom ima četvero djece
Stibing je u tužbi naveo da mu je Njemačka država ugrozila prava na privatnost i obiteljski život, ali je sud u Strazbourgu ipak odbacio tužbu.

Sud je tužbu odbacio uz obrazloženje da je Njemačka (i svaka druga zemlja) ovlaštena zabraniti incest među najbližim srodnicima, radi "zaštite braka i obitelji" i dobrobiti djece, koja se u incestuoznim vezama često rađaju hendikepirana.

Takva sudbina nije zaobišla ni dvoje djece Stibinga i Karolevske, koji su rođeni s hendikepom, dok je drugo dvoje mališana zdravo. Troje ih je oduzeto roditeljima i povjereno na brigu hraniteljskim obiteljima.

Susan Karolevska, osam godina mlađa od brata, izbjegla je zakonom predviđenu kaznu, jer je, kako prenosi Blic blago mentalno zaostala i ne može se smatrati potpuno odgovornom za svoje postupke.

Brat i sestra nisu odrasli zajedno. Patrick, koga je otac alkoholičar zlostavljao, kao trogodišnjak je dan na usvajanje, a svoju biološku porodicu, uključujući i Suzan, upoznao je tek 2000. kada im je umrla majka.

Dvoje najbližih rođaka, odrasli kao zanemarena djeca i gladni ljubavi, odmah su osjetili ogromnu međusobnu bliskost i neodoljivu privlačnost, a već sljedeće godine stupili su i u intimne odnose.

Nekoliko godina su živjeli zajedno, a od 2001. do 2005 dobili su i svoje četvoro djece. Kada je situacija sa incestom izašla na vidjelo, pošto ih je prijavio njihov djed, prinudno su razdvojeni.

Patrik je dosta vremena proveo na sudu i po zatvorima, najmlađa djevojčica povjerena je majci, a par već neko vrijeme nije zajedno.

Nevesela životna priča i zabranjena ljubav brata i sestre, koja je sada svoj epilog dobila i na Europskom sudu, podijelila je njemačku javnost i izazvala brojna oprečna mišljenja i komentare.

Dok se dio javnog mnjenja i pravnih stručnjaka zalaže za važeće zakonske norme i tradicionalna shvatanja, drugi dio, koji uopće nije malobrojan i u čijim redovima se nalazi i istaknuti političar Zelenih Hans-Christian Strebele (72), smatra da su zakoni zastarjeli, i da država nema prava silom se miješati u sporazumni seksualni život punoljetnih ljudi koji se vole.

Po njima, rizik da djeca budu hendikepirana ili oboljela nije razlog da se ovakve veze zabrane, ništa više nego kod osoba sa urođenim hendikepima i nasljednim oboljenjima, kojima bi po takvoj logici također trebalo zabraniti da imaju potomstvo.

Sličnog mišljenja bili su i zakonodavci u zemljama kao što su Francuska, Turska, Brazil i Japan, u kojima je seks među najbližim srodnicima legaliziran, ali u Njemačkoj ovakva promjena zakona po svoj prilici nije na pomolu.