Imotski Gangster: Otočke neženje, strpite se, stižu udavače iz Tajlanda i Burme

neženje, neženja, Imotski, Nediljko Babić Gangster, Vis
Pročitavši u "Slobodnoj" apel neženja s otoka Visa, koji traže da im Gangster odmah na otok pošalje trajekt s pet stotina žena, jer im je već "pregorio fitilj" i spremni su s njima odmah uploviti u višku bračnu luku, Nediljko Babić reagirao je emotivno i profesionalno.

Veliki posao

- Moram priznati da me reportaža vaše kolegice Šimundić-Bendić, kada sam je ujutro na kavi pročitao, toliko iznenadila da sam ostavio kavu, otrčao u ured, pozvao sve raspoložive snage od svojih suradnika i odmah krenuo na posao.

Iako ja u svome registru imam nekoliko divnih viških momaka - na primjer jednog ugostitelja i taksista, koji su vrlo blizu realizacije projekta spajanja - ovaj poziv traži daleko veći posao. Imoćani su sudjelovali i 1866. godine u znamenitoj Viškoj bitki, i to na strani pobjednika, pa će i sada Imoćani pomoći Višanima.

Odmah sam pozvao svoga šefa predstavništva za jugoistočnu Aziju Nediljka Ujevića. On mi je trenutačno zadužen za Tajland, Burmu, Kambožu i Indoneziju.

Morao sam se okrenuti globalizaciji kako bi moji klijenti imali široki izbor - bile su prve riječi Nediljka Babića Gangstera, koji nas je pozvao da bi zasad preko "Slobodne" utješio viške neženje.

Potraga po Indokini

- Zvao me Gangster i kazao mi što Višani traže. Kao stručnjak za psihosomatske bolesti već godinama krstarim zemljama Indokine. Nediljko me zamolio da i tamo vidim kako diše tržište spajanja srdaca i posao sam shvatio ozbiljno.

Ovih dana letim za Džakartu jer je tamo i najbliži naš konzulat, kako bih s tamošnjom filijalama dogovorio koliko se može naći zainteresiranih udavača. Moram reći da su Tajlanđanke najljepše žene na svijetu, pa se nadam da će i Višanima biti zanimljive, kao i ostale žene egzotičnih krajeva - uskočio je u razgovor Gangsterova desna ruka Nediljko Ujević.

- Da se razumimo - veli Gangster - već imamo ponude zgodnih i radišnih Ukrajinki, Rumunjki, javile su mi se i Makedonke, a radi Višana moram skoknuti i do Albanije. I oni imaju predivne žene. Dakako, tu su svakako i naše cure.

Evo, vidite, i neke od njih pročitale su reportažu iz "Slobodne Dalmacije" i javile su mi se da bi vrlo rado krenule na Vis. Imam tu naših iz Slavonije, Like, Istre, Dalmatinske zagore, Hercegovine... Već pripremam i susret s Višanima na njihovu otoku, dat ćemo im za sada u slici i tekstu zainteresirane cure, a nakon toga i susret uživo, pa eto im - neka se sami snalaze - poručuje Gangster.

Neka dođu na sajam

- Moj će im savjet biti: lagati je dozvoljeno, ali ne "na kilometre", već onako s mjerom. Onda triba malo i otvoriti džep, biti kavalir i ne dati curi da sama plati kavu. A, Bože moj, vidit će se što kome odgovara.

Nadam se da ćemo, bilo u Visu ili u Komiži, prikazati film "Gangster te voli" i onda u miru razraditi plan što dalje. Glavno je da rješenje imamo za sve neženje Visa. Sada mi je to prioritet, a rezultate očekujem već do kraja godine - samouvjereno će Babić.

Viški momci, veli on, imaju priliku, ako hoće malo na zagrijavanje, da dođu na Jesenski sajam vjenčanja koji će se od 7. do 9. studenog održati u novootvorenom salonu za vjenčanje "Just Say Yes" u Splitu, gdje je i medijski pokrovitelj "Slobodna Dalmacija".

Neće im škoditi da malo osjete atmosferu, pred realizaciju važnog životnog projekta koji im slijedi - rekoše nam uglas dvojica Nediljka.

PIŠE I SNIMIO: BRACO ĆOSIĆ/Slobodna Dalmacija