Imamo li pravo biti neiskreni u ljubavnom odnosu?

partner, veza, ljubav, sex, veza, sex, partneri, veza, rođenje, muškarac žena, mozak, partner, veza, ljubav, seks, mitovi, muškarac, partner, veza, ljubav, tip, ljubav, ljubavni život, načini, ljubav, iskrenost, veza, brak, veza, partner, ljubav, veza, partner, ljubav, veza, partner, crno vino, ljubav, veza, partner, ljubav, godine, veza, preljubnica, preljub, preljubnik, sex, veza, partner, partner, veza, ljubav, kompliment, sex, veza, partner, sex, žena, partner, veza, poklon, veza, razmišljanje, sex, veza, partner, sex, veza, partner, žene, muškarci, veza, partner, cura, spoj, kupljenje, muškarci, žene, glupost, veza, brak, veza, Novac, partner, čari, život, zajednica, ljubav, veza, partner, žene, ponašanje, veza, Facebook, veza, žena, veza, pravi, muškarci, žene, varanje, veze, geste, veza, ljubav, sreća, parovi, varanje, muž, znakovi, hodanje, brak, snaha, zet, Hercegovina, veze, istraživanje, ljubav, veza, vrste, partneri, tajne, otkrivanje, veza, ljubav, odluke, muškarci, brak, z
Tvrdimo da je jedna doza laganja čak i zdrava za vezu jer to činimo za dobro osobe s kojom smo u vezi zato što smo uvjereni da je ne može povrijediti ono što ne zna. Krenimo redom, a najviše ću se zadržati na zadnjoj tvrdnji

Naravno da možemo biti potpuno iskreni prema nekome. Svakako je teško i iskrenošću ćemo sigurno nekada povrijediti svog partnera, no ona je moguća i za sretne veze itekako nužna! Razumijem potrebu da se prikažete u najboljem svjetlu, no smatram da je mnogo mudrije prikazati se u realnom svjetlu, istovremeno se trudeći biti najbolji mogući. Naravno, to ćete moći ako ste zadovoljni sobom, ako se ponosite sobom. Tada vam neće biti problem prikazati se u realnom svjetlu i zato smatram da biste trebali posvetiti svoje vrijeme kreiranju svoje sreće, a ne razmišljanju kako se trebate predstaviti. Ako ste zadovoljni sobom, onda vam neće biti problem jednostavno biti svoji pa ako se to nekome svidi, odlično. Ako se nekome ne svidi, opet odlično, jer svoju energiju možete iskoristiti u odnosima u kojima možemo živjeti sebe i ljubav!

Svjestan sam da ćete tako izgubiti neke odnose, ali izgubit ćete samo one odnose u kojima ne možete biti svoji, a možda u njih ni ne treba ulagati vrijeme i energiju. Također, određena doza laganja će vam sigurno pomoći da održite vezu, ali vam svakako neće pomoći da stvorite sretnu vezu. Naime, s obzirom da većina veza ne bi preživjela kad bi partneri bili iskreni jedno prema drugom, točno je da će laganje sačuvati vašu vezu, ali istovremeno će je učiniti lošom i nezdravom pa se pitajte vrijedi li je čuvati!


E sad, što se tiče uvjerenja da nas ono što ne znamo ne može povrijediti, tu je situacija nešto kompliciranija. Naime, iako se ta tvrdnja čini logičnom, tvrdim da osoba s kojom ste u aktivnoj emocionalnoj vezi osjeća ono što vi osjećate. Partnerova emocionalna stanja utječu na vas, bili vi njih svjesni ili ne. Osjetit ćete radost ili bol svog partnera. Osjećat ćete njegov grč u želucu. Možda nećete biti svjesni toga zašto osjećate nelagodu, ali ako ste u emocionalno aktivnoj vezi (to znači da razmjenjujete emocije, da niste ravnodušni jedno prema drugom), sigurno ćete osjetiti njegova emocionalna stanja, bilo da su ugodna ili neugodna i bilo da ste svjesni ili nesvjesni odakle dolazi taj osjećaj.

Uzet ću čest primjer. Mnogi muškarci koji prevare svoju partnericu (naravno, i žene se upuštaju u preljub) odluče ne priznati to pod izlikom da je ne žele povrijediti. Kako su samo obzirni, mucice drage! Možda su se toga mogli sjetiti i prije, ali tko će sada misliti na takve sitnice, zar ne?


Uglavnom, osoba koja prevari partnericu vara i nju, ali i sebe, ako je i sebi obećala da će biti vjerna. Ne priznajući svoje djelo partnerici, štitite svoju nezrelu guzicu i griješite ako imate dojam da štitite i partnericu. Naime, ona će osjetiti izdaju u vama, osjetit će da ste izdali sebe i osjetit će da ste izdali nju jer vaše emocionalno stanje utječe na njezino. To što ona neće moći pokazati prstom na prevaru i neće biti svjesna otkud proizlazi ta nelagoda koju osjeća ne znači da je neće osjećati i ne znači da ta nelagoda neće smetati vašoj vezi.

Dakle, rekli vi to ili ne, vaša će partnerica osjećati vaš grč i taj će grč stvarati očajnu atmosferu u vezi te onemogućavati ikakvu sreću. Naravno, možete ga ignorirati, a često će ga ignorirati i vaša partnerica, jer smo jako talentirani za samozavaravanje, ali dragi moji, tako si uništavate ikakvu mogućnost sreće u vezi!

Budite uvjereni da svojim emocionalnim stanjima utječete na sve osobe s kojima ste u aktivnom emocionalnom odnosu. Kada učinite ili osjetite nešto na što niste ponosni, sigurno nećete pomoći svom partneru ako to ne priznate jer tako uništavate mogućnost za sreću i sigurno ga ne štitite od boli jer će je svejedno osjećati, samo neće znati njezino porijeklo. Zrelost podrazumijeva i to da ste sposobni stajati iza svojih djela, misli i osjećaja pa razmislite želite li se i dalje ponašati nezrelo i neodgovorno prema svojim partnerima i sebi.

izvor: tportal.hr