Imali ste seks bez zaštite? Zbog ovih 7 razloga to nećete ponoviti

Imali ste seks bez zaštite? Zbog ovih 7 razloga to nećete ponoviti
Naravno, ne mislimo doslovno, ali ako ste se i proteklog vikenda probudili u tuđem krevetu ili u svom krevetu, a pored sebe ugledali neznanca, možda niste koristili zaštitu.Piše Večernji list.

"Ne razmišljamo o tome....Sve se dogodilo neplanirano....Sve se razvilo prebrzo....Imali smo kondom, ali je puknuo prije pa... Nismo imali gdje kupiti....Tko će misliti na zaštitu kad je frajer bio tooooliko hot?"

Dug je popis razloga koje ćete u trenu pronaći kako biste opravdali još jedan nezaštićeni seks.

Ali i dug je popis razloga zašto baš to ne biste trebali raditi.

Spolno prenosive bolesti

Svuda su oko nas i ne događaju se samo "nekom drugom". Neke od spolno prenosivih bolesti imaju vrlo neugodne simptome, a nezaštićeni seks može vam "donijeti" i virus HPV-a koji uzrokuje rak grliča maternice. Poznata je činjenica da ako imate nezaštićeni seks, kao da ste imali toliko seksualnih partnera koliko ih je imao vaš partner prije vas. A znate li zaista koliko ih je imao i kada je zadnji put provjeravao svoje spolno zdravlje? A sada njegove plave ili zelene oči tako lako padaju u drugi plan...

Trudnoća

"Pa kako nam se to dogodilo, pazili smo..." Niste se zaštitili. Mnoge se žene pouzdaju u planiranju seksualnih odnosa prema plodnim i neplodnim danima. I mnoge se "zeznu" pa se zapitaju: "kako?"
Morate kod ginekologa

Nakon nezaštićenog seksa žene bi trebale na pregled kod ginekologa. Proučavajući i "osluškujući" simptome teško možete biti sigurne jeste li nešto "pokupile".

Hitna kontracepcija

Ako niste sigurne u plodne dane i ako sumnjate da bi moglo doći do trudnoće, a za koju niste spremne, ginekolog će vas vjerojatno uputiti po hitnu kontracepciju, odnosno kontracepcijske tablete poznatije kao "za dan poslije". A za to ćete morati olakšati novčanik za oko 200-njak kuna.

Tuširanje kao vrsta zaštite

...je neučinkovito. Mnogi misle da će tuširanjem i ispiranjem rodnice odmah nakon seksualnog odnosa spriječiti infekcije. Neke i trudnoću. Ali ne ide to tako. Topla ili čak vruća voda neće spriječiti razvijanje spolno prenosive bolesti kao ni trudnoću.
..I sapun...

Ni uporaba sapuna ili neke kupke nakon seksualnog odnosa neće "isprati" viruse ili bakterije...

Morate ponavljati pretrage

Ako imate neke simptome koji bi mogli ukazivati na infekciju, a testovi su bili negativni, morat ćete ih ponoviti. Moguće je da testovi budu negativni ponekad, a infekcija je u razvoju. A ako čekate predugo s testiranjima, posljedice mogu biti jako neugodne.