Hrvati vole flert na radnom mjestu

Na uzorku od tisuću ljudi pokazalo se da gotovo polovica (48 posto) zaposlenih u nekom je trenutku svoje karijere održavala neku vrstu ljubavne ili seksualne veze ili flerta na poslu, dok se 32 posto njih nikad nije upustilo čak ni u koketiranje na radnom mjestu.Neku vrstu veze na poslu tijekom svoje radne karijere imalo je nešto više muškaraca (51%) nego žena (46%). Ispitanici svih dobnih skupina podjednako su imali neku vrstu veze na poslu, s time da su u određenoj mjeri iznad prosjeka ispitanici u dobi između 36 i 40 godina, piše she.hr.

Zanimljivo je i kako od ispitanika koji su imali neku vezu na poslu, njih 82 posto je imalo vezu sa kolegom/icom, dok se 22 posto upustilo u vezu s nadređenom osobom. Ipak trenutno samo njih 11 posto održava vezu na poslu.

Najviše se „hvataju" u toaletu i uredu

Iako se kaže kako su žene zaljubljivije, samo je 1 posto žena zaljubljeno u osobu iz poslovnog okruženja, dok je to prema anketi 4 posto muškaraca. Prema ispitanicima očito se više toga svodi na seksualnu privlačnost nego ljubav.

Što se tiče prostora gdje zaposlenici upražnjavaju svoje avanture najpopularnije su sobe za sastanke, uredi i toaleti, pri čemu muškarci češće koriste vlastiti ured, a žene tuđi.

Iako bi se vjerojatno mislilo kako veze na poslu negativno utječu na radnu atmosferu upravo je suprotno. Čak 38 posto muškaraca i 31 posto žena kaže da im je veza bila dodatni poticaj za rad, a negativne učinke na rad i koncentraciju zamijetilo je tek 8 posto muškaraca i 5 posto žena. Nakon prekida veze ljubavnici su većinom ostali u dobrim odnosima.
Zabrinjavajuća je činjenica kako su ispitanici za vrijeme avanture na poslu, njih 38 posto imali stalnu vezu izvan ureda.