Hrvati s 11 partnerica najaktivniji ljubavnici na svijetu

...prenijeli su u srijedu mediji pozivajući se na istraživanje indijskog izdanja časopisa Men's Health.

Istraživanje je pokazalo da Hrvati, Grci, Nizozemci i Britanci imaju najaktivniji seksualni život pošto su među vodećima u većini ispitanih kategorija, prenosi indijski tjednik The Diplomat.

Istraživanje je provedeno od travnja do kolovoza ove godine na 50,796 ispitanika iz 30 zemalja. Indijski Men's Health tvrdi da je riječ o najopsežnijem istraživanju te vrste u svijetu.

List je naručio istraživanje kako bi utvrdio kako muškarci iz Indije stoje u usporedbi s drugim narodima, a rezultati su za njih bili poražavajući - Indijci imaju seksualne odnose rjeđe od jednom tjedno, što je najmanje na svijetu.

Pod naslovom "Ako Indijci imaju najmanje seksa, tko ima najviše?", istraživanje prenosi i britanski The Telegraph, te na naslovno pitanje odgovara: "Hrvati!"

Indijci imaju prosječno tri partnerice, što je najmanji broj u istraživanju. Usporedite to s muškarcima iz Hrvatske koji imaju najviše partnerica - prosječno 11, piše The Telegraph, te dodaje da su na drugom mjestu Grci s devet partnerica.

Britanski list piše da Hrvati također više od bilo kojeg drugog naroda upražnjavaju seks na otvorenome - u bazenima, parkovima, na livadama i u automobilima. Jedina iznimka je seks na kampiranju u čemu su od Hrvata bolji jedino Nizozemci.

"Pokušali smo utvrditi na koji su način muškarci iz različitih dijelova svijeta bolji od drugih u određenim aspektima seksualnih odnosa, te ponuditi načine kako poboljšati odnose", rekao je urednik Men's Healtha Jamal Shaikh.

Istraživanje je također pokazalo da su u seksu najaktivnije Britanke, Amerikanke i Australke, koje su prosječno imale devet partnera. Na posljednjem mjestu su ponovno Indijke s prosječno dva partnera, piše The Diplomat.

Ipak, nedavno istraživanje koje je proveo tim s američkog sveučilišta Ohio State pokazalo je da ljudi često neistinito odgovaraju na anketna pitanja, a to se posebno odnosi na pitanja o seksualnom ponašanju.