Hotel za rastavu braka: Prijavite se vjenčani, odjavite kao slobodan čovjek

Nizozemski poduzetnik Jim Halfens na zanimljiv je način odlučio unovčiti jednu od "bolesti" modernog društva - rastavu braka.

On je, naime, pokrenuo koncept prvog svjetskog "hotel za rastavu braka". U njemu je nesretnim parovima, umjesto da mjesecima biraju odvjetnike, povlače se po sudovima i troše živce, omogućeno da sve riješe na puno jednostavniji način. Ako se odlučite razvesti u hotelu za rastavu, dok vi uživate u skupim jelima i pićima i birate koji ćete film pogledati u odvojenim sobama, odvjetnici i posrednici će umjesto vas riješiti sve detalje i bit ćete gotovi prije nego što ste mislili. Osoblje hotela bit će upozoreno da su u pitanju posebni gosti kako vam se slučajno ne bi obratili sa željama za ugodnim provodom tijekom vikenda, javlja New York Times, prenosi Index.hr.

Cijena ovakvog aranžmana iznosi od 3,500 do 10,000 dolara, ovisno o kompleksnosti financijskih detalja u braku. Kad se odjavi iz hotela, par potpisane dokumente samo treba pokazati sucu koji će rastavu pravno potvrditi. Dosad je 17 parova isprobalo Halfensov koncept i samo je jedan iz hotela otišao nespreman za rastavu.

Planiran i reality show

Poduzetnik u planu ima posao proširiti na SAD (jer tamo "pola brakova završava rastavom"), Veliku Britaniju, Italiju i Njemačku, au pregovorima je is televizijskim kućama koje bi u njegovom hotelu snimale reality o parovima koji žele na ovaj način okončati svoj ​​brak.

Osim toga, u svojem hotelu volio bi vidjeti slavne goste poput Demi Moore i Ashtona Kutchera za koje smatra da su savršeni klijenti - bogati, prividno nezainteresirani jedno za drugo i ugodno se osjećaju pred kamerama.