FOTO  Hercegovka Dinka o Ljubavi, Sreći i Radosti: Facta, facta, non verba - Djela, djela a ne riječi!

Dinka Džubur
...snimila je nove fotografije za kampanju "Djela, ne priča" a što za Dinku znači sreća, otkrili smo "Tko nije naučio gledati nebo u potoku, ne zna što su ribe na drveću"

Dinka je učestvovala u snimanju za dio kampanje "Pokrenite se, uspjeh ne donosi sreću već sreća donosi uspjeh" autora Marcel Indika. Ideja kampanje je da se kroz fotografije utječe na svijest koruptiranog društva koja prati današnju mladost "Poduzmite incijativu i izaberite put prema sreći".

Gimnastičarka od malih nogu, Dinka je diplomirala dupli fakultet, uspješno vodi svoju produkcisku firmu, hollywoodska je glumica, manekenka, scenarist, producentica, i Dinka u zadnjih par godina posvećeno se bavi humanitarnim radom.

Graciozna djevojka puna karizme, života i pozitivne energije naglasuje kako rad, naši stavovi i postupci (ili nepostupci) direktno utiču na imperativ ispunjenja sreće, ljubavi, života a ne ispijanje kafa, svakodnevni tračevi, dvoličnost, laž, zavist, zloba: "Sreća je slijed pozitivnog razmišljanja i djelovanja. Ako se ne borite vašim djelima za ljubav, sreću, radost i uspjeh, rezultata neće biti. Budite iskreni prema sebi, tako ćete biti iskreni i prema drugima i samo tako ćete i biti pozitivan primjer za društvo. Priča nije potrebna jer vaša djela razumije cijeli svijet. Neka vaša djela govore za vas. Gracioznost ispunjenja želja nije kod onih koji govore o nadi snova već oni koji žive svoju nadu, svoj san," Dinka objašnjava.

Motivacija ove kampanje za Dinku je da pokrene današnju mladost da razmišljaju o budućnosti.

"Cilj ove kampanje je utjecati na današnju mladost i utemeljiti da sreća, ljubav, uspjeh i radost zahtjevaju akciju, pokret, plan, korake. Izgovori, pasivnost i ljenost su prolongiranje no čast, dostojanstevnost i poštovanje nalazi se u djelima. Ovog puta, kampanja je nastala da ispita društvo i širu masu o postupcima koje će učiniti za sreću, koji će put izabrati. Korak po korak, " rekla je Džubur.

Dinka naglašuje da je cilj fotografija da ljudi sami počnu razmišljati o svojim namjerama i da ‘natjeraju' okolinu da pokrenu konkretne postupke kako bi postigli sreću. Jako je bitno da naši postupci potiču iz čistog srca i duše jer srce je naš dom i da pozitivno utičemo da cjelinu društva. Snaga je u zajednici. Širimo ljubav a ne mržnju," govori bh, Ljepotica.