Fotografkinja iz Splita preko interneta cijeli dan seksa nudila s popustom za 900 eura

...i koji neće biti razočarani". U ponudi erotskih usluga navela je: klasični, oralni i analni seks.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 41-godišnje fotografkinje iz Splita zbog oglašavanja seksualnih usluga preko interneta. Uz raznovrsnu ponudu u oglasu je bio priložen i cjenik u kojem fotografkinja, pod nadimkom Pia, "nudi spas iz dosadnog života" te, između ostalog, za uslugu tokom puna 24 sata traži 900 eura, piše Slobodna Dalmacija.

Optuženica se tereti da je od početka godine na internetskoj stranici www.cityoflove.com postavila oglas sa svojom fotografijom uz naznaku "Pia-Split-Escort (Independent)".

Oglas je bio na engleskom jeziku, a u njemu je pozivala "zainteresirane klijente, muškarce, žene ili parove, koji žele uzbuđenje i avanturu u dosadnom životu i koji neće biti razočarani". U ponudi erotskih usluga navela je: klasični, oralni i analni seks.

Cjenovnik je bio iskazan u gotovini i u eurima. Sat vremena usluge koštao je 200 eura, a svaki dodatni sat još 100 eura. Ako odmah bukirate za četiri sata, dobivate sniženje, te to košta 500 eura. Za konzumiranje Pijinih vještina tokom puna 24 sata mušterije su morale izdvojiti 900 eura.

Radi se o prvoj optužnici prema novom hrvatskom Kaznenom zakonu koji je stupio na snagu početkom godine. Novi zakon propisuje prostituciju kao kazneno djelo. Prema prijašnjoj praksi, prostitucija se kazneno procesuirala ako se radilo o organiziranom lancu. Pojedinačni slučajevi kažnjavali su se prekršajno.

Izmjenom zakona prostitucija može biti kažnjena kaznom od najmanje šest mjeseci do pet godina zatvora. Fotografkinja je optužena za stavak treći nedjela koji zabranjuje promicanje prostitucije preko sredstava informiranja i propisuje kaznu do tri godine zatvora.