Flert na poslu može pomoći ostvarivanju boljih poslovnih rezultata

...bez ikakvih ozbiljnih namjera za postizanjem nečeg više ili formiranjem ljubavne veze, piše portal Woman Life Style.
Međutim, stručnjaci upozoravaju da sve mora da ostane unutar granica, jer flert može biti snažan alat koji ima mnogo prednosti - može "napumpa" samopouzdanje, opustiti i smanjiti stres na poslu, ali i stvori čvršću povezanost sa kolegama na poslu i van njega.

Još je zanimljivija činjenica da je u američkom istraživanju objavljenom u listu "Osobna i socijalna psihologija" objavljeno da su žene koje koriste flert na poslu mnogo bolje u pregovaranju i postizanju svojih ciljeva od onih koje to ne čine.

Također, psiholozi smatraju da imati nekoga bliskog u radnoj okolini pomaže u otklanjanju lošeg osećaja konkurencije na poslu, što za rezultat može imati povećanu produktivnost i sveukupno zadovoljstvo poslom.

Međutim, premda ne postoji vidljiva linija, ne treba nikada zaboraviti da se ona nalazi tamo gde je osoba postavi i to na mjestu koje razdvaja zabavu od neugodnosti i kolegu od ozbiljne veze.

"Postavljanje granica ima ključnu ulogu u tome da ne zaboravite što je dolično ponašanje u poslovnom okruženju", kažu stručnjaci i preporučuju oprez da se partner/partnerica ne bi zabrinuli ili osećali ugroženo zbog nekog od kolega.

S druge strane, nisu zanemarljive prednosti održavanja ovakve vrste veze, jer nije nimalo loše da osoba ima dežurnog kolegu za flert na poslu, jer će tada radno vrijeme definitivno proletjeti.